Parmesan-rucolamajoneesi

Valmistusaika

Max 30 min

Hlömäärä

3-4 hlöä

Tuoteryhmä

Burger ja Hot Dog

Ainesosat

2 dl rypsiöljyä
1 kananmuna
1 tl valkoviinietikkaa
1 tl sinappia
0,5 dl parmesanraastetta
2 rkl rucolaa hienonnettuna
suolaa ja mustapippuria maun mukaan

Valmistusohje

  1. Riko kananmuna kapeaan ja korkeaan astiaan siten, että keltuainen jää ehjäksi. Lisää rypsiöljy, valkoviinietikka ja sinappi  joukkoon.
  2. Paina sauvasekoitin astian pohjalle ja käynnistä. Laske ja nosta sauvasekoitin kertaalleen astiassa noin 15–20 sekuntia kestävän sekoituksen aikana.
  3. Majoneesi on valmista, kun seos on kiiltävää ja paksua.
  4. Sekoita perusmajoneesin sekaan parmesanraaste sekä pöytämikserillä hienonnettu rucola.
  5. Mausta lopuksi maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Huomioi, että majoneesiin käytettävien aineksien tulee olla huoneenlämpöisiä.