Wanted by Grill naudan Tomahawk Steak avokadosalaatin kera

Valmistusaika

1 tunti

Hlömäärä

3-4 hlöä

Tuoteryhmä

Naudanliha

Ainesosat

1 kpl Tamminen Wanted by Grill naudan Tomahawk Steak, n. 1,2 kg
suolaa ja mustapippuria myllystä

 

Jalapenopikkelssi

3 dl valkoista balsamiviinietikkaa
1 dl punaviinietikkaa
3 rkl sokeria
1 tl mustapippuria
1 tl korianterinsiemeniä
1 tl fenkolinsiemeniä
1 tl sinapinsiemeniä
1 tl kuminaa
2 tl suolaa
¼ punttia tuoretta korianteria
10–15 jalapenoa
2 porkkanaa

 

Salaatti

2 avokadoa
2 esikeitettyä maissintähkää
½ kukkakaali
3 dl kermaviiliä
1 sitruuna
1 tl sokeria
1 tl sormisuolaa

Valmistusohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta.
  2. Grillaa lihaa grillissä tai paista paistinpannulla korkealla lämmöllä noin 10 min ajan per puoli. Jatka kypsennystä miedommalla lämmöllä vielä noin 10 min ajan. Tarkista haluttu kypsyysaste paistomittarin avulla.
  3. Mausta suolalla ja mustapippurilla myllystä.
  4. Kääri liha kypsennyksen jälkeen löyhästi folioon vetäytymään noin 10 minuutiksi.
  5. Viipaloi Tomahawk Steak ohuiksi viipaleiksi.

Huomioi, että tuotteen koko, kypsennyslämpötila sekä erilaiset valmistusmenetelmät ja laitteet vaikuttavat tuotteen kypsennysaikoihin.

 

Jalapenopikkelssi

  1. Laita kasariin kaikki muut aineet paitsi tuore korianteri, porkkanat ja jalapenot.
  2. Kiehauta viiden minuutin ajan ja jäähdytä liemi.
  3. Viipaloi porkkanat, jalapenot sekä tuore korianteri ja lisää ne jäähtyneeseen liemeen.
  4. Anna pikkelssin maustua jääkaapissa kuusi tuntia ennen tarjoilua.

Avocadosalaatti

  1. Viipaloi avokadot ja kukkakaali, irrota maissinjyvät tähkästä. Laita ainekset kulhoon.
  2. Valmista kastike salaattiin sekoittamalla kermaviili, sitruunamehu, suola ja sokeri.
  3. Lisää kastike salaatin joukkoon ja sekoita.