Liharotuista nautaa, Rotukarjaa kasvatetaan eettisissä olosuhteissa, joissa huomioidaan eläimen vapaus liikkumiseen sekä mahdollisuus toteuttaa lajityypillistä käyttäytymistä laumoissa. Rotukarjan liha on koostumukseltaan ainutlaatuista ja luontaisesti mureaa.

Laatulihaa käsityön leimalla

Kaikki lähtee 100 % suomalaisesta lihasta. Rotukarjaa kasvatetaan ainoastaan lihatuotantoa varten ja se on ainutlaatuinen tuotantomuoto, jossa naudalla on mahdollisuus toimia laumassa ja toteuttaa lajityypillisiä käyttäytymistarpeita. Meille ensiluokkainen raaka-aine, laadukas käsityönä tehty viimeistely ja ylivoimainen maku ovat kaikki kaikessa. Haluamme tarjota mahdollisimman rehellistä ruokaa, jonka laadusta ja mausta ei ole tingitty missään vaiheessa. Sen takia Tamminen on lihanystävien ykkösvalinta.

 

 

Valikoiduilta suomalaisilta kotitiloilta

Alussa oli tilallinen, ja tilallisella oli farmi, ja tilallinen oli Rotukarjankasvattaja. Tammisen Rotukarja on kotoisin valikoiduilta, suomalaisilta tiloilta, joissa lajityypilliseen kasvatukseen erikoistuneet tilalliset huolehtivat vastuullisella toiminnallaan nautojen hyvinvoinnista, täydellä sydämellä. Jotta Rotukarja saa kasvaa ja kehittyä stressittömästi, lajityypillisissä olosuhteissa, edellyttää se tuottajilta karjan käyttäytymisen, ruokinnan ja hoidon täydellistä ymmärtämistä. Rotukarjan terveys ja hyvinvointi ovat näin ollen vahvasti sidoksissa kasvatukseen erikoistuneeseen tuottajaan, joka seisoo tunnollisesti päivittäisien toimiensa takana, taaten karjalle ensiluokkaiset kasvuolosuhteet.
Taidokas huolenpito eläimistä ja tiloista kaikkina vuodenaikoina, sekä suunnitelmallisen kasvatustavan toteuttaminen ovat kulmakiviä tilallisen arjessa.

 

Hyvillä olosuhteilla, karjan vastuullisella kasvatuksella ja hoidolla vaikutetaan eläimen terveyteen, ja näin ollen lääkityksen tarpeettomuuteen. Suomalainen Rotukarjaketju on luonnollisesti puhdas, jonka johdosta mikrobiologisia lääkkeitä käytetään harvoin. Tämän ansiosta Tammisen Rotukarja on tuotettu täysin ilman antibiootteja. Aivan, EI antibiootteja– ikinä!

Keväällä syntyneet vasikat laiduntavat vapaana emolehmätiloilla, vahvistuen luontaisessa elinympäristössä, emon ja luonnon hoivassa. Laiduntaessaan laumoissa, sekä leikkien muiden ikäistensä kanssa, vasikka saa ravinnon luonnollisesti emolehmän maidosta. Samalla vasikka oppii lajityypillistä laumakäyttäytymistä ja siirtyy tutun lauman kanssa nurmirehuruokintaan pihattoon tai ulkotarhaan, märehtijäksi kehityttyään.

Rotukarjan kasvatus perustuu märehtijälle elintärkeään nurmirehuun, jota saadaan kesäisin tuoreena laidunruohona ja talvisin säilörehuna. Nurmituotanto ylläpitää luonnon monimuotoisuutta ja maaperän kasvukuntoa. Laadukkaalla korsirehuruokinnalla varmistetaan karjan hyvinvointi, sekä taataan lihan syöntilaadun mureus, mehukkuus ja ainutlaatuinen maku.

GMO-vapaa

Rotukarjan ruokinnassa ei käytetä geenimuunneltuja rehuja. Koko Rotukarjaketju on siis GMO-vapaa. Karjan valkuaisaineen lähteenä käytetään esimerkiksi tilojen omaa hernettä tai härkäpapua.

 

Rotukarjarodut

SELAA

Aberdeen Angus

on keskikokoinen, Skotlannista kotoisin oleva rotu. Sitä arvostetaan maailman kulinaristipiireissä erityisesti marmoroituvan lihansa ansiosta.

Charolais

on Ranskasta kotoisin oleva hyvin lihaksikas pihvirotu, josta saatavien arvopalojen osuus on verrattain suuri. Lihaksen suuri syykoko tekee Charolais-lihasta erityisen mehevää.

Hereford

on maailman yleisin liharotu ja kotoisin Herefordshiren maakunnasta, Englannista. Rotua jalostetaan muun muassa lihan marmoroitumista ja mureutta silmällä pitäen.

Limousin

on omiaan vähärasvaisen laatulihan ystäville. Rotu on lähtöisin Ranskasta, Limogesin maakunnasta. Lihaksen suuri syykoko tekee Limousin-lihasta mehevää, joten se ei tarvitse sisäistä rasvaa mureutuakseen.

Simmental

on kotoisin Keski-Euroopasta, missä sitä käytetään sekä maidon- että lihantuottajana. Suomessa kasvatetaan lihantuotantoon jalostettua tyyppiä, jonka liha on laadukasta ja mureaa.