Tamminen osti Talman Luomun tuotantotilat ja laajentaa tuotevalikoimaansa kypsiin tuotteisiin

Lihatukku Harri Tamminen Oy on ostanut Talman Luomun tuotantolaitoksen Sipoossa ja laajentaa samalla tuotevalikoimaansa kypsiin lihavalmisteisiin. Ensimmäiset Sipoossa valmistetut tuotteet toimitettiin vähittäismyymälöihin maaliskuun alussa, ja yritys suunnittelee jo uusissa tiloissa valmistettavan valikoiman laajentamista.

Tamminen valmistaa Sipoossa tuotteita ensi vaiheessa luomuporsaasta, jonka saralla yritys on selvä markkinajohtaja Suomessa. Tamminen suunnittelee hyödyntävänsä uusia tiloja ja kypsennysmenetelmiä myöhemmin myös laajasti eri raaka-aineisiin ja tuoteryhmiin. Tuotekehitystä tehdään jo muun muassa Tammisen tunnetuimmalla raaka-aineella, korkealaatuisella Rotukarja-naudanlihalla.

  • Olemme onnekkaita, että meille avautui mahdollisuus hankkia Talman Luomun tuotantotilat. Meidät tunnetaan perinteisesti tuorelihatalona, mutta tämä laajennus on looginen jatkumo jalostusasteessa eteenpäin. Näemme suurta potentiaalia myös kypsien tuotteiden markkinoilla, sillä nykykuluttajat arvostavat ruuan ostamisen ja käytön helppoutta eivätkä silti halua tinkiä laadusta tai mausta. Perinteiset valmistustavat mahdollistavat juuri tämän kuluttajalähtöisen yhdistelmän, sanoo Lihatukku Harri Tamminen Oy:n toimitusjohtaja Pasi Tamminen.

Tammisen hankkima Sipoon tuotantolaitos on pinta-alaltaan noin 3 000 m2, ja se sisältää kaksi savusaunaa sekä perinteisiä kypsennysuuneja. Sipoon tuotantotilat ovat Tammiselle ennestään tutut, sillä yrityksellä on pitkä historia yhteistyöstä niin Talman Luomun kuin samoissa tiloissa aiemmin toimineen Pajuniemenkin kanssa. Tällä hetkellä Tamminen valmistaa Sipoon tuotantotiloissa muun muassa savusaunapalvikinkkua, maalaisfileetä, maalaiskylkiviipaletta sekä laatunakkeja ja -grillimakkaroita.

  • Sipoossa valmistettavat tuotteemme ovat kuluttajille tyypiltään tuttuja. Erottautumistekijämme on se, että hoidamme tuotannon kaikkine työvaiheineen samalla ammattitaidolla ja käsityöläishengellä, josta Tamminen tuoretuotteidenkin puolella tunnetaan. Esimerkiksi makkaroissa ja nakeissa kaikkien tuotteidemme lihapitoisuus on korkea emmekä pyri kilpailemaan kaikkein halvimmissa hintaluokissa. Savupalvituotteet valmistamme aidoin, perinteisin menetelmin oikeassa savusaunassa. Olemmekin erittäin tyytyväisiä EU:n tuoreesta päätöksestä sallia jatkossakin saunapalvin tuotanto Suomessa, kertoo Tammisen myynti- ja markkinointijohtaja Tero Oinonen.

Tamminen vastaa uusilla tuotteillaan asiakaskysyntään niin ravitsemusalan ammattilaisten ja suurkeittiöiden kuin laatutietoisten kuluttajienkin keskuudessa.