Tamminen sai Luomuliitolta Vuoden luomutuote 2020 -kunniamaininnan

Lihatukku Harri Tamminen Oy:lle on myönnetty 3.11.2020 kunniamaininta Vuoden luomutuote 2020 -kilpailussa. Kunniamaininnan saanut tuote on Tammisen Luomu Savusaunapalvikinkku. Luomuliiton vuosittainen kilpailu nostaa esille Suomen parhaat luomutuotteet sekä kuluttaja- että ammattikeittiösarjassa.

Suomalaista luomutuotantoa edistävä Luomuliitto julkisti Vuoden luomutuote -kilpailunsa voittajat tiistaina 3.11.2020 Luomupäivillä, jotka järjestettiin tänä vuonna verkossa. Kunniamaininnan saanut Tammisen Luomu Savusaunapalvikinkku on suomalaisesta luomuporsaanlihasta valmistettu, ylikypsä kokolihaleikkele. Kilpailun voittajat valinnut asiantuntijaraati kehui käsintehdyn tuotteen laadukkuutta ja totesi sen olevan hieno esimerkki panostuksesta luomutuotekehitykseen. Raadin mukaan vastaavia tuotteita tarvittaisiin lisää erityisesti lihajalosteiden tuoteryhmään.

Luomuliiton kilpailussa on kaksi sarjaa: kuluttajatuotteet ja ammattikeittiötuotteet. Tammisen Luomu Savusaunapalvikinkku sai kunniamaininnan kilpailun kuluttajasarjassa. Edellisen kerran Tamminen palkittiin Vuoden luomutuote -kilpailussa kuluttajasarjan voittajana luomukaritsan jauhelihalla vuonna 2015.

Kilpailun arviointikriteereinä olivat maku ja muut aistinvaraiset ominaisuudet, tuotepakkauksen houkuttavuus, ulkonäkö, käytettävyys ja kierrätettävyys sekä kokonaisuuden uutuusarvo, innovatiivisuus ja kaupallinen potentiaali. Kuluttajasarjassa voittajavalinnat teki Luomuliiton kokoama raati, johon kuuluivat Luomuliiton puheenjohtaja Pauli Talvitie, Luomuliiton elintarvikeasiantuntija Jaana Elo, kuluttajaedustaja Juha-Pekka Järvinen ja kaupan edustaja Ilkka Alarotu (SOK).

 – Olemme kunniamaininnasta äärimmäisen ylpeitä ja otettuja. Pidän tätä huomionosoituksena pitkän linjan työstä, jota olemme luomutuotteiden parissa tehneet. Palkitussa tuotteessa yhdistyvät puhdas raaka-aine, perinteinen savustusmenetelmä ja valmiin tuotteen konstailematon yksinkertaisuus, kommentoi Tammisen toimitusjohtaja Pasi Tamminen.

Tamminen osti vuonna 2019 Talman luomun tuotantolaitoksen Sipoossa ja laajensi samalla tuotevalikoimaansa kypsiin lihavalmisteisiin. Palkittu savusaunapalvikinkku valmistetaan suomalaisilla kotitiloilla vastuullisesti tuotetusta luomuporsaanlihasta. Käsityönä leikatuista, korkealaatuisista luomulihoista valikoidaan huolella vähärasvaisiksi viimeistellyt kinkun osat, jotka verkotetaan ja palvataan perinteisin menetelmin savusaunassa. Ylikypsässä Savusaunapalvikinkussa on murea koostumus sekä aito, aromikas, savuinen tuoksu ja maku.

 – Me Tammisella uskomme luomutuotteiden kaupallisiin mahdollisuuksiin. Niissä raaka-aineen arvostus on huipussaan ja kaikki ylimääräinen jätetään pois, Tamminen toteaa.

Vuoden luomutuote -kilpailun voittajana palkittiin Lapin Marian Villipestot. Kunniamaininnan sai Tammisen Luomu Savusaunapalvikinkun lisäksi Koivistonkulman luomutilan kaurahiutaleet.

 

Tammisen verkkosivut:

www.tamminen.fi

Lihatukku Harri Tamminen Oy on suomalainen perheyritys, joka uskoo aitoon ruokaan ja laadukkaaseen lihaan. Tammisen tuotteiden korkea laatu syntyy 100-prosenttisesta kotimaisuudesta, vastuullisesta eläintenkasvatuksesta sekä raaka-ainetta arvostavasta leikkuusta ja käsittelystä. Tammisella on elintarvikkeiden tuoteturvallisuuden FSSC 22000 -laatusertifikaatti. Tamminen juhlii vuonna 2020 yrityksen 25-vuotista taivalta.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Tero Oinonen, myynti- ja markkinointijohtaja, tero.oinonen@tamminen.fi