Tamminen vähensi suosituimpien tuotteidensa pakkausmuovia 71 %:lla

Tammisen asteittain toteuttama tuotepakkausuudistus tulee päätökseen toukokuun alussa 2021, jolloin myydyimmän tuoteryhmän eli jauhelihojen pakkaukset on vaihdettu kokonaisuudessaan uusiin. Siirtymä keveisiin Flow Pack -pakkauksiin vähentää pakkausmuovin määrää merkittävästi, 71 prosentilla. Lisäksi Tamminen on luopunut pakkauksissaan hiilimustan käytöstä ja uudistanut tuotepakkausten materiaalimerkinnät kuluttajakierrätyksen helpottamiseksi.

Tammisen ensimmäinen uusi pakkauslinjasto otettiin käyttöön elokuussa 2020, jolloin puolet jauhelihatuotteista alettiin pakata aiempaa merkittävästi keveämpiin pakkauksiin. Toinen linjasto otetaan käyttöön toukokuun 2021 alussa, minkä jälkeen kaikki Tammisen jauhelihatuotteet myydään uusissa Flow Pack -pakkauksissa.

Uudistuksen myötä jokaisen jauhelihapakkauksen muovimäärä vähenee 71 %:lla. Kokonaisvaikutus on todella tuntuva, sillä noin 60 % Tammisen tuotteista toimitetaan kuluttajille juuri näissä pakkauksissa.

– Ympäristöasiat ovat meillä aina esillä ja kehitystyö on jatkuvaa. Asia on totta kai tärkeä meille itsellemme, mutta se kuuluu myös selvänä toiveena kuluttajilta ja vähittäisketjuilta. Kuluttajissa on tapahtunut vuosien mittaan iso muutos siinä, että enää ei haluta mahdollisimman näyttäviä tuotepakkauksia vaan ympäristöarvot ovat ajaneet edelle, kertoo Tammisen myynti- ja markkinointijohtaja Tero Oinonen.

Elintarvikealalla pakkausmateriaalien valintaan vaikuttaa ympäristöystävällisyyden ohella moni muukin asia. Ennen kaikkea on varmistettava tuotteiden hyvä säilyvyys, turvallisuus ja jäljitettävyys. Lisäksi pakkauksen on kestettävä kuljetusta ja säilytystä, ja sen on myös oltava kuluttajalle helppo avata ja käyttää.

– Pakkausuudistuksia on harkittava aina huolella, koska emme voi tinkiä tuoteturvallisuudesta. Ympäristönkin kannalta huonoin tilanne olisi se, että tuote joutuisi hävikkiin huonon säilyvyyden takia. Emme voi mennä säilyvyydessä taaksepäin vaan päinvastoin aina eteenpäin, toteaa Tammisen tuotekehitys- ja tekninen päällikkö Mikko Jääskeläinen.

Tammisen uudet tuotepakkaukset tuovat ympäristöllisiä hyötyjä toimitusketjun eri vaiheissa. Flow Pack -pakkaukset menevät aiempaa pienempään tilaan kuljetuksessa ja säilytyksessä, minkä lisäksi ne ovat litistettävissä käytön jälkeen pieneen tilaan kierrätystä varten.

– Flow Pack -uudistus on iso askel oikeaan suuntaan, mutta työmme ei toki lopu siihen. Teemme jatkossakin aktiivista kehitystyötä materiaalitoimittajien kanssa ja etsimme uusia ratkaisuja niin ympäristön kuin kuluttajienkin hyväksi, Jääskeläinen kertoo.

Tamminen on lisäksi uudistanut tuotteidensa pakkausmateriaalimerkinnät. Materiaalitunnisteen lisäksi kierrätysmerkit sisältävät nyt sanallisen tarkennuksen siitä, mitä pakkausta tai pakkauksen osaa materiaalitieto koskee. Lisäksi pakkausmerkintöihin on lisätty sanallinen kierrätysohje helpottamaan lajittelua.

Kaikki Tammisen tuotepakkaukset ovat kokonaisuudessaan kierrätettäviä.

 

 

 

 

 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Tero Oinonen, myynti- ja markkinointijohtaja, tero.oinonen@tamminen.fi