Tammisen Talman-tuotantolaitos vastaa kypsien lihavalmisteiden kasvavaan kysyntään

Tamminen Oy valmistaa Talman Luomun tuotantolaitoksessaan kypsiä lihavalmisteita, jotka ovat olleet myynnissä nyt reilun vuoden ajan. Uudet tuotteet ovat vastanneet asiakaskysyntään niin ammattikeittiöiden kuin laatutietoisten kuluttajienkin keskuudessa. Hyvä menekki on päässyt yllättämään, ja tuotevalikoimaan suunnitellaan jo laajennuksia.

 

Tamminen Oy osti reilu vuosi sitten Sipoossa sijaitsevan Talman Luomun tuotantolaitoksen ja hyödynsi tiloja ensivaiheessa luomulaatuisiin kypsiin lihavalmisteisiin. Alkuun pääpaino oli etenkin luomuporsaasta valmistettavissa tuotteissa, joiden saralla Tamminen on selvä markkinajohtaja Suomessa. Sittemmin uusia tiloja ja kypsennysmenetelmiä on alettu hyödyntää myös laajemmin eri raaka-aineisiin ja tuoteryhmiin, ja variaatiota on tarkoitus lisätä jatkossa entisestään.

– Nyt kun myyntiä on takana reilu vuosi, hyvä menekki on ollut varsin positiivinen yllätys. Eräs viime vuoden kohokohdista oli myös Luomu Savusaunapalvikinkullemme myönnetty kunniamaininta Vuoden luomutuote 2020 -kilpailussa. Se onkin ollut yksi suosituimmista kypsistä tuotteistamme, kertoo Tammisen myynti- ja markkinointijohtaja Tero Oinonen.

Aiemmin tuorelihatalona tunnettu Tamminen katsoo Talman tiloissa valmistettavien tuotteiden sopivan hyväksi jatkumoksi jalostusasteessa eteenpäin. Niin tuoreissa kuin kypsissäkin tuotteissa pääosassa ovat aidot, perinteiset maut, ja erottautumista lihavalmisteiden kovassa kilpailussa todella tarvitaankin. Valikoima esimerkiksi leikkeleissä ja makkaroissa on kauppojen hyllyillä varsin runsas.

Tammisella katsotaan omaksi erityiseduksi se, että asiakkaat tunnistavat Tammisen tutun, korkean laadun jo tuoretuotteista muun muassa tuotteiden korkeana puhdistusasteena ja laadukkaana käsinleikkuuna. Myös kypsissä lihavalmisteissa Tamminen tuo tuotteisiin omaleimaisuuttaan, korkeaa laatua – ja tietysti herkullista makua.

– Kypsissä tuotteissa yksi erityisistä valteistamme on aidossa savusaunassa tehty uniikki palvaus. Tavoitteenamme onkin valmistaa Talman tuotantotiloissamme Suomen parhaat, aidot saunapalvituotteet, Oinonen toteaa.

Tamminen aikoo jatkaa tuotekehitystyötä vahvasti myös jatkossa ja tuoda markkinoille mielenkiintoisia uutuuksia. Kuluttajakäyttäytymisessä näkyy pyrkimys helpottaa arkea ja ajankäyttöä sekä halu tuntea ruuan alkuperä ja panostaa laatuun. Tähän kysyntään Tamminen panostaa myös tulevaisuudessa, niin tuoretuotteiden kuin valmisteidenkin osalta.

Vuodelle 2021 Tamminen ennakoi Talman tuotteiden volyymin moninkertaistuvan, sillä tuotteet on otettu hyvin vastaan niin keskusliikkeissä kuin kuluttajienkin keskuudessa. Kärkituotteina ovat uniikit palvatut kinkut ja nautavalmisteet, minkä lisäksi erikoisleikkuulihoille ja makkaroille ennakoidaan hyvää kysyntää, etenkin alkamaisillaan olevaa grillikautta kohti.

 

 

 

 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Tero Oinonen, myynti- ja markkinointijohtaja, tero.oinonen@tamminen.fi