Pikkukinkku, luuton

Ruokaa omasta maasta
Laktoositon
Gluteeniton

Pakkauskoko

n. 1,5 kg

Lihapitoisuus

85 %

Tuotenumero

2281

Alkuperämaa

Suomi

EAN

Yksikkö:
2352442300001

Tuotekuvaus

Tamminen Pikkukinkku luuton leikataan ja viimeistellään käsityönä 100 % suomalaisesta porsaanlihasta. Luuton, tuoresuolattu ja valmiiksi verkotettu pikkukinkku sisältää päälliosassa nahkaa sekä luontaista silavaa. Tämä käsityönä valmistettu herkullinen pikkukinkku kruunaa takuulla joulunajan juhlapöydän. Huomioithan, että tuotteen tiedoissa on ilmoitettu tuotteelle ominainen keskipaino ja että yksittäisissä tuotteissa esiintyy luontaisia painovaihteluita.

Ainesosat

Suomalainen porsaanliha (85 %), vesi, suola, stabilointiaineet (E450, E451).

Tuoresuolattu. Ei sisällä nitriittiä. Luuton.

Ajantasaiset tuotetiedot löytyvät aina tuotteen myyntipakkauksesta.

Ravintoarvot

Energia 611 kJ, (146 kcal), rasva 9,2 g, josta tyydyttynyttä 3,9 g, proteiini 16 g, suola 1,4 g

Voimakassuolainen

Valmistusohje

Suosittelemme käyttämään lihalämpömittaria, jonka mittausalue on 0-110 astetta, kinkun esivalmistelun ja kypsennyksen yhteydessä. Nosta kinkun sisälämpötilaa huoneenlämmössä ennen sen kypsentämistä noin 10-asteeseen. Pyyhi kinkun pinta talouspaperilla kauttaaltaan kuivaksi. Työnnä lihalämpömittari kinkun paksuimpaan kohtaan. Aseta kinkku paistopussissa nahkapuoli ylöspäin uuniritilälle. Laita ritilän alle korkeareunainen paistopelti, johon on lisätty hieman vettä. Paista kinkkua noin puoli tuntia 200-asteessa. Laske uunin lämpötila 110-asteeseen (kiertoilmauunissa 80-astetta) ja jatka paistamista, kunnes kinkun sisälämpötila on vähintään 75-astetta, jolloin kinkku on kypsä. Kinkun päällä oleva verkko on helpointa poistaa, kun kinkku on hieman jäähtynyt. Poista myös nahka ja haluamasi määrä silavaa. Kuorruta kinkku sivelemällä sen pintaan sinappia ja sirottelemalla korppujauhoja. Kypsennä kuorrutettua kinkkua uunissa 225-asteessa noin 10-15 minuuttia, kunnes kuorrutus on saanut kauniin värin. Huomioi, että tuotteen koko, kypsennyslämpötila sekä erilaiset valmistusmenetelmät ja laitteet vaikuttavat tuotteen kypsennysaikoihin.
Tutustu kattaviin kinkun valmistusvinkkeihin sivun alaosan resptiohjauslinkistä.