Vinkkejä pihvin paistamiseen:

 

  1. Ota pihvit huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen niiden kypsennystä.
  2. Mausta pihvit ennen paistamista rouhimalla niiden pintaan suolaa ja mustapippuria myllystä. Tämäkin on makuasia. Ennen paistamista suolattu liha saattaa menettää hieman enemmän nestettä kypsennettäessä kuin paistamisen jälkeen suolattu liha, mutta se maistuu paremmalta. Maku on aina ykkösasia.
  3. Kypsennä pihvit kuumalla paistinpannulla paistaen voin ja kuumakestoisen ruokaöljyn seoksessa tai kuumassa grillissä.
    Huomioithan, että kookkaat lihat kannattaa kypsentää maltillisesti epäsuoralla lämmöllä.
  4. Vetäytyminen on yhtä tärkeä osa pihvin valmistusta kuin paistaminenkin. Sääntönä on, että pihvi saa vetäytyä tuplat siitä ajasta, mitä kypsennys on vaatinut. Yleensä paiston jälkeen noin 10–15 minuuttia löyhästi  folioon käärittynä tai vaihtoehtoisesti kangasliinan alla riittää. Näin pihvin sisältämät luontaiset nesteet pääsevät tasaantumaan lihan solukoissa, eikä ne poistu pihvin leikkaamisen yhteydessä. Anna lihan vetäytyä lämpimässä paikassa, jotta se ei pääse jäähtymään. Huomioithan, että pihvin sisälämpötila kohoaa hieman vetäytymisen aikana.

 

Lehtipihvien paistaminen

  1. Ota pihvit huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen niiden kypsennystä.
  2. Kypsennä pihvit kuumalla paistinpannulla paistaen voin ja kuumakestoisen ruokaöljyn seoksessa
  3. Paista pihvejä noin 1-2 minuutin ajan, kunnes nestettä alkaa kertyä lihan pinnalle.
  4. Käännä pihvit ja paista sitä vielä n. 1 min.
  5. Mausta pihvit lopuksi rouhimalla pihvien pintaan suolaa ja mustapippuria myllystä.