Millaisiin ruokiin naudan ruhon eri osat soveltuvat?
- Niska. Soveltuu haudutettavaksi ja keitettäväksi, keittoihin ja pataruokiin.
- Etuselkä. Sopii pitkään haudutettaviin ruokiin kuten keittoihin ja patoihin.
- Entrecote. Sopii grilliin tai pannulle.
- Etupotka. Käytetään pitkään haudutettaviin ruokiin kuten keittoihin ja patoihin.
- Lapa. Käytetään pitkään haudutettaviin ruokiin kuten keittoihin ja patoihin.
- Rinta. Sopii uunipadassa kypsennettäviin ruokiin.
- Kylki. Valmistetaan grillissä esikypsennettynä.
- Kuve eli Flank Steak. Valmistetaan grillissä pihvien tapaan.
- Kulmapaisti. Suikaleina tai palapaistina, pitkään kypsennettynä.
- Sisäpaisti. Pihveinä, leikkeleinä, kääryleinä, uunipaisteina.
- Paahtopaisti. Valmistetaan usein kokonaisena uunipaistina.
- Ulkofilee. Soveltuu pihveihin, voidaan kypsentää myös kokonaisena uunissa.
- Sisäfilee. Soveltuu pihveihin, voidaan kypsentää myös kokonaisena uunissa,
esim. coeur de filet. - Ulkopaisti. Käytetään suikaleina tai palapaistina, pitkään kypsennettynä.
- Pyöröpaisti. Soveltuu pitkään haudutettuna, esim. merimiespihveinä.
- Häntä. Sopii pitkään haudutettaviin ruokiin kuten keittoihin ja patoihin.
- Takapotka. Takapotkasta valmistetaan uunipadassa kypsennettäviä ruokia,
esim. osso buccoa.