Kesän 2021 grillaussesongilla kuluttajat hakevat sekä helppoutta että haastetta

Kesän 2021 grillikaudesta odotetaan hyvää ja perhekeskeistä, ja ruokaa laitetaan tänäkin kesänä pienellä porukalla. Lihatalo Tammisen sesonkivalikoima tuo suomalaisten kesäpöytiin sekä viime kesältä tuttuja suosikkituotteita että kuumia uutuuksia. Moni siirtää esimerkiksi korkealaatuiset, raakakypsytetyt Dry Aged -pihvit nyt paistinpannulta grilliin.

 

Korkealaatuisia kotimaisia lihatuotteita tarjoavalla Tammisella odotetaan kesästä 2021 varsin vilkasta grillaussesonkia. Ajanviettoon vaikuttaa tänäkin vuonna vallitseva koronatilanne, ja koronarajoitusten kevenemisestä huolimatta moni suosii tänäkin kesänä vain pienimuotoisia kokoontumisia sekä perinteisiä ajanvietteitä, kuten ulkopelejä, saunomista ja grillaamista.

– Ruokaa laitetaan tänäkin kesänä vielä verrattain pienissä porukoissa perheen ja ystävien
kesken, ja tämä lisää grillituotteissa painotusta korkeaan laatuun. Pitkän kotoiluajan jäljiltä
Suomessa on nyt paljon itseoppineita kokkeja, jotka hakevat jo vähän haastetta ja kokeilevat
rohkeammin myös erikoisleikkuulihoja. Samaan aikaan rinnalla jatkuu myös helpon ja nopean
ruuanlaiton trendi, kertoo Tammisen tuotekehitys- ja tekninen päällikkö Mikko Jääskeläinen.

Tammisen kesäkauden valikoima tarjoaakin vaihtoehtoja sekä nopeaan ja vaivattomaan ruuanlaittoon että fine dining -tasoisiin annoksiin ja pieneen briljeeraamiseenkin sitä kaipaaville. Moni kuluttaja haluaa nyt tehdä ravintolatasoista ruokaa kotonaan ja suosii siten myös laadukkaita raaka-aineita.

– Sää on toki aina arvaamaton elementti Suomen kesässä, mutta me suomalaiset teemme
varmasti ruokaa ulkona joka tapauksessa, niin kotona kuin mökeilläkin. Kesällä moni myös
panostaa ruokaan enemmän, ja ollaan valmiit käyttämään ruuanlaitossa niin aikaa kuin
vaivaakin, toteaa Tammisen myynti- ja markkinointijohtaja Tero Oinonen.

Tammisen kesävalikoimassa ovat mukana alkuvuonna lanseeratut ja hyvän vastaanoton saaneet Dry Aged -pihvit, jotka siirtyvät nyt sisäkeittiöistä grilliin. Korkealaatuiset, reilunkokoiset pihvit vastaavat sosiaalisen ruokailun trendiin, sillä niistä riittää lisukkeiden kera myös jaettavaksi.

Lisäksi valikoimassa jatkaa yhä laajentuva ja trendien mukaan kehittyvä Wanted-tuoteperhe, joka koostuu kookkaista, amerikkalaistyylisistä naudan ja porsaan kokolihapihveistä. Viime kausilta tutuista Wanted-suosikeista mukana ovat muun muassa flank steak ja flat iron steak naudanlihasta sekä luulliset tomahawk steakit naudan- ja porsaanlihasta. Wanted-uutuutena on tänä kesänä rajatun saatavuuden naudan petite tender.

Talman-lihavalmisteissa on puolestaan hyvä valikoima grillimakkaroita ja nakkeja, niin juustolla kuin ilmankin. Aiemmilta kausilta jatkavat tuhdit burgerpihvit sekä esimerkiksi aamiais- ja tapas-käytössä suositut leikkeleet. Raaka-aineina käytetään 100 %:sesti kotimaista naudan-, porsaan- ja karitsanlihaa, ja suuri osa tuotteista on myös luomulaatuisia.

Mutta mitä liha-alan ammattilaiset itse valmistavat grillissään kesällä 2021?

– Meillä suositaan monipuolista grillinkäyttöä, ja viime vuonna hankkimamme kamadogrilli on päässyt meillä ympärivuotiseen käyttöön. Esimerkiksi porsaan kasslerista saa mehevät pihvit, kun sen kypsentää ensin epäsuorassa, matalassa lämmössä ja nostaa sitten kamadon korkeaan lämpötilaan antamaan hyvän grillipinnan. Lisukkeissa kestosuosikkejamme ovat esimerkiksi grillissä kätevästi valmistuvat peruna-juuresnyytit, parsat tai kirkas perunasalaatti, Jääskeläinen vinkkaa.

Tammisen kesän 2021 tuotevalikoiman suunnittelussa punainen lanka onkin ollut se, että tarjolla on vaihtoehtoja erilaisiin hetkiin. Myös lisukkeissa voi suosia tilanteen mukaan joko ajanvietteenä valmistettavia haastavampia annoksia tai jotain nopeaa ja helppoa.

– Esimerkiksi varhaisperunoista saa todella hyvän lisukkeen keittämällä ne juuri ja juuri kypsäksi, lisäämällä suoraan kattilaan suolaa ja pippuria, sekä oman maun mukaan myös tilliä tai hienoksi leikattua sipulia. Sitten kansi päälle ja pieni sekoitus, niin valmiina on kesäisen helppo lisuke. Ja mitä lihaan tulee, annan vain yhden vahvan suosituksen: kannattaa malttaa pitää lihaa hetki huoneenlämmössä ennen valmistusta. Näin liha säilyttää mehukkuutensa. Pääsääntö siis on, että liha lämpimänä ja grilli kuumana, tiivistää Oinonen.

 

Reseptejä ja valmistusvinkkejä:

www.tamminen.fi/dry-aged/

www.tamminen.fi/wanted/

 

 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Tero Oinonen, myynti- ja markkinointijohtaja, tero.oinonen@tamminen.fi