Coleslaw

Valmistusaika

Max 30 min

Hlömäärä

3-4 hlöä

Tuoteryhmä

Burgerit

Ainesosat

300 g valkokaalia
1 kpl porkkanaa (isoa)
1 dl majoneesia (katso perusohje)
1 tl sinappia
mustapippuria myllystä
sokeria ja suolaa maun mukaan

 

Majoneesi

2 dl ruokaöljyä
1 kananmuna
1 tl valkoviinietikkaa
1 tl sinappia
suolaa maun mukaan

Valmistusohje

  1. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi ja raasta kuorittu porkkana.
  2. Sekoita loput ainekset kulhossa ja lisää suikaloitu kaali ja porkkanaraaste joukkoon kevyesti käännellen.
  3. Peitä astia kelmulla ja anna kaalisalaatin vetäytyä muutama tunti jääkaapissa ennen tarjoilua.

 

Majoneesi

  1. Riko kananmuna kapeaan ja korkeaan astiaan siten, että keltuainen jää ehjäksi.
  2. Lisää loput ainekset joukkoon. Paina sauvasekoitin astian pohjalle ja käynnistä. Laske ja nosta sauvasekoitin kertaalleen astiassa noin 15–20 sekuntia kestävän sekoituksen aikana.
  3. Majoneesi on valmista, kun seos on kiiltävää ja paksua.
    Huomioi, että majoneesiin käytettävien aineksien tulee olla huoneenlämpöisiä.