Coleslaw
Valmistusaika
Max 30 minHlömäärä
3-4 hlöäTuoteryhmä
BurgeritAinesosat
300 g valkokaalia
1 kpl porkkanaa (isoa)
1 dl majoneesia (katso perusohje)
1 tl sinappia
mustapippuria myllystä
sokeria ja suolaa maun mukaan
Majoneesi
2 dl ruokaöljyä
1 kananmuna
1 tl valkoviinietikkaa
1 tl sinappia
suolaa maun mukaan
Valmistusohje
- Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi ja raasta kuorittu porkkana.
- Sekoita loput ainekset kulhossa ja lisää suikaloitu kaali ja porkkanaraaste joukkoon kevyesti käännellen.
- Peitä astia kelmulla ja anna kaalisalaatin vetäytyä muutama tunti jääkaapissa ennen tarjoilua.
Majoneesi
- Riko kananmuna kapeaan ja korkeaan astiaan siten, että keltuainen jää ehjäksi.
- Lisää loput ainekset joukkoon. Paina sauvasekoitin astian pohjalle ja käynnistä. Laske ja nosta sauvasekoitin kertaalleen astiassa noin 15–20 sekuntia kestävän sekoituksen aikana.
- Majoneesi on valmista, kun seos on kiiltävää ja paksua.
Huomioi, että majoneesiin käytettävien aineksien tulee olla huoneenlämpöisiä.