Wanted by Grill naudan Denver Steak maissisalaatin kera
Valmistusaika
Max 30 minHlömäärä
3-4 hlöäTuoteryhmä
NaudanlihaAinesosat
1 kpl Tamminen Wanted by Grill naudan Denver Steak n. 700 g
suolaa ja mustapippuria myllystä
Maissisalaatti
1 kpl esikeitettyä maissintähkää
1 kpl kesäkurpitsaa
1 kpl paprikaa
150 g retiisejä
2 rkl seesamsiemeniä
1 rkl seesamiöljyä
suolaa ja mustapippuria myllystä
korianteria koristeluun
Chimichurri
1 nippu lehtipersiljaa
1 nippu korianteria
1/2 dl oliiviöljyä
1 kpl punasipulia
3 kpl valkosipulinkynttä
1/2 dl limemehua
1 rkl punaviinietikkaa
1 tl sokeria
suolaa ja mustapippuria myllystä maun mukaan
Valmistusohje
- Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta.
- Grillaa lihaa grillissä korkealla lämmöllä noin 3–4 minuutin ajan per puoli. Jatka kypsennystä miedommalla lämmöllä vielä noin 30 min ajan. Vaihtoehtoisesti voit valmistaa Denver Steakin paistinpannulla paistaen noin 3–4 min ajan per puoli ja jatkamalla kypsennystä uunissa 180 asteessa noin 30 min ajan. Tarkista haluttu kypsyysaste paistomittarin avulla.
- Mausta suolalla ja mustapippurilla myllystä.
- Kääri liha kypsennyksen jälkeen löyhästi folioon vetäytymään noin 10 minuutiksi.
- Viipaloi Denver Steak ohuiksi viipaleiksi tarjolle.
Huomioi, että tuotteen koko, kypsennyslämpötila sekä erilaiset valmistusmenetelmät ja laitteet vaikuttavat tuotteen kypsennysaikoihin.
Maissisalaatti
- Kuumenna maissintähkää grillaamalla sitä kuumassa grillissä noin 3 minuutin ajan, kunnes se on saanut kauniin paistopinnan. Nosta maissintähkä hetkeksi jäähtymään ja viipaloi se lastuiksi.
- Halkaise paprika ja poista sen sisäosan siemenkota. Huuhtele kesäkurpitsa, paprikan puolikkaat ja retiisit juoksevan veden alla ja kuivaa ne talouspaperilla kevyesti painellen.
- Viipaloi kesäkurpitsa, paprikan puolikkaat ja retiisit ohuiksi viipaleiksi ja aseta ne maissinpalojen kanssa kulhoon.
- Lisää ainesten joukkoon seesaminsiemenet ja seesamiöljy kevyesti käännellen ja mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria myllystä.
- Viimeistele maissisalaatti revityillä korianterin lehdillä.
Chimichurri
- Hienonna lehtipersilja ja korianteri veitsellä ja kuutioi kuorittu punasipuli ja kuoritut valkosipulinkynnet.
- Siirrä hienonnetut yrtit ja paloitellut sipulit kulhoon ja lisää ainesten joukkoon limemehu, oliiviöljy ja punaviinietikka.
- Sekoita kaikki ainekset huolellisesti tasaiseksi massaksi esimerkiksi sauvasekoittimella ja mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria myllystä.
- Nosta chimichurri-kastike jääkaappiin maustumaan noin 30 minuutiksi ennen tarjoilua.