Wanted by Grill naudan Denver Steak maissisalaatin ja chimichurrin kera

Valmistusaika

Max 30 min

Hlömäärä

3-4 hlöä

Tuoteryhmä

Wanted by Grill

Ainesosat

1 kpl Tamminen Wanted by Grill naudan Denver Steak n. 700 g
suolaa ja mustapippuria myllystä

 

Maissisalaatti

1 kpl esikeitettyä maissintähkää
1 kpl kesäkurpitsaa
1 kpl paprikaa
150 g retiisejä
2 rkl seesamsiemeniä
1 rkl seesamiöljyä
suolaa ja mustapippuria myllystä
korianteria koristeluun

 

Chimichurri

1 nippu lehtipersiljaa
1 nippu korianteria
1/2 dl oliiviöljyä
1 kpl punasipulia
3 kpl valkosipulinkynttä
1/2 dl limemehua
1 rkl punaviinietikkaa
1 tl sokeria
suolaa ja mustapippuria myllystä maun mukaan

Valmistusohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta.
  2. Grillaa Denver Steakia grillissä korkealla lämmöllä noin 3-4 minuutin ajan per puoli. Jatka kypsennystä miedommalla lämmöllä vielä noin 30 minuutin ajan, pihviä kevyesti käännellen paiston aikana. Vaihtoehtoisesti voit valmistaa Denver Steakin paistinpannulla paistaen n. 3–4 min ajan per puoli ja jatkamalla kypsennystä uunissa 180 asteessa n. 30 min ajan. Tarkista haluttu kypsyysaste paistomittarin avulla.
  3. Mausta suolalla ja mustapippurilla myllystä.
  4. Kääri liha kypsennyksen jälkeen löyhästi folioon vetäytymään noin 10 minuutiksi.
  5. Viipaloi Denver Steak ohuiksi viipaleiksi tarjolle.

Huomioi, että tuotteen koko, kypsennyslämpötila sekä erilaiset valmistusmenetelmät ja laitteet vaikuttavat tuotteen kypsennysaikoihin.

 

Maissisalaatti

  1. Kuumenna maissintähkää grillaamalla sitä kuumassa grillissä noin 3 minuutin ajan, kunnes se on saanut kauniin paistopinnan. Nosta maissintähkä hetkeksi jäähtymään ja viipaloi se lastuiksi.
  2. Halkaise paprika ja poista sen sisäosan siemenkota. Huuhtele kesäkurpitsa, paprikan puolikkaat ja retiisit juoksevan veden alla ja kuivaa ne talouspaperilla kevyesti painellen.
  3. Viipaloi kesäkurpitsa, paprikan puolikkaat ja retiisit ohuiksi viipaleiksi ja aseta ne maissinpalojen kanssa kulhoon.
  4. Lisää ainesten joukkoon seesaminsiemenet ja seesamiöljy kevyesti käännellen ja mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria myllystä.
  5. Viimeistele maissisalaatti revityillä korianterin lehdillä.

 

Chimichurri

  1. Hienonna lehtipersilja ja korianteri veitsellä ja kuutioi kuorittu punasipuli ja kuoritut valkosipulinkynnet.
  2. Siirrä hienonnetut yrtit ja paloitellut sipulit kulhoon ja lisää ainesten joukkoon limemehu, oliiviöljy ja punaviinietikka.
  3. Sekoita kaikki ainekset huolellisesti tasaiseksi massaksi esimerkiksi sauvasekoittimella ja mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria myllystä.
  4. Nosta chimichurri-kastike jääkaappiin maustumaan noin 30 minuutiksi ennen tarjoilua.