Wanted by Grill naudan Flank Steak avocadosalaatin kera
Valmistusaika
Max 30 minHlömäärä
3-4 hlöäTuoteryhmä
NaudanlihaAinesosat
1 kpl Tamminen Wanted by Grill naudan Flank Steak, n. 500 g
suolaa ja mustapippuria myllystä
Avocadosalaatti
3 kpl syöntikypsiä avokadoja
1 kpl mietoa punaista chiliä
1 kpl punasipulia
250 g minibroccolinia
kevätsipulia koristeluun
Limeaioli
2 dl ruokaöljyä
1 kpl kananmunaa
1–2 rkl limen mehua
1 tl valkoviinietikkaa
1 tl sinappia
suolaa maun mukaan
Valmistusohje
- Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta.
- Grillaa lihaa tai paista paistinpannulla korkealla lämmöllä noin 5–7 min ajan per puoli. Tarkista haluttu kypsyysaste paistomittarin avulla.
- Mausta suolalla ja mustapippurilla myllystä.
- Kääri liha kypsennyksen jälkeen löyhästi folioon vetäytymään noin 10 minuutiksi.
- Viipaloi Flank Steak ohuiksi viipaleiksi lihassyiden suunnan vastaisesti.
Huomioi, että tuotteen koko, kypsennyslämpötila sekä erilaiset valmistusmenetelmät ja laitteet vaikuttavat tuotteen kypsennysaikoihin.
Avocadosalaatti
- Halkaise avokadot, poista niistä siemenet ja paloittele ne viipaleiksi kulhoon
- Pilko kuorittu punasipuli ja pesty chili pieniksi paloiksi ja sekoita avocadon joukkoon kevyesti käännellen.
- Grillaa minibroccolineja grillissä käännellen n. 2–3 minuutin ajan. Paloittele ne ja lisää ainesten joukkoon.
- Viimeistele avocadosalaatti tarjolle ripottelemalla viipaloitua kevätsipulia päälle.
Limeaioli
- Riko kananmuna kapeaan ja korkeaan astiaan siten, että keltuainen jää ehjäksi. Lisää ruokaöljy, valkoviinietikka, limen mehu ja sinappi joukkoon.
- Paina sauvasekoitin astian pohjalle ja käynnistä. Laske ja nosta sauvasekoitin kertaalleen astiassa noin 15–20 sekuntia kestävän sekoituksen aikana.
- Majoneesi on valmista, kun seos on kiiltävää ja paksua. Mausta lopuksi maun mukaan suolalla.
Huomioi, että majoneesiin käytettävien aineksien tulee olla huoneenlämpöisiä.