Herkkuburgerit

Valmistusaika

1 tunti

Hlömäärä

3-4 hlöä

Tuoteryhmä

Burgerit

Ainesosat

2 kpl Tamminen Naudan burgerpihvi a’ 2 kpl, 240 g
tai vaihtoehtoisesti
1 kpl Tamminen Naudan jauheliha 10 %, 400 g

1 kpl Tamminen Ilmakuivattu prosciutto 80 g
4 kpl hampurilaissämpylöitä
Cheddarjuustoviipaleita
1 kpl sydänsalaattia
Suolaa ja mustapippuria myllystä

 

Hillottu punasipuli

2 – 3 kpl punasipulia
0,5 dl vettä
0,5 dl etikkaa
0,5 dl sokeria
1 rkl balsamiviinietikkaa

 

Seesamimajoneesi

1,5 dl rypsiöljyä
0,5 dl seesamiöljyä
1 kananmuna
1 tl valkoviinietikkaa
1 tl sinappia
1 rkl seesaminsiemeniä
suolaa maun mukaan

 

Valmistusohje

  1. Mikäli valmistat hampurilaiset jauhelihasta, jaa jauheliha neljään osaan ja muotoile paloista kookkaat 100 gramman pihvit ja mausta hieromalla niiden pintaan suolaa ja mustapippuria.
  2. Paista jauhelihapihvejä kuumalla paistinpannulla noin kolmen minuutin ajan per puoli, tai kunnes ne ovat kypsyneet halutun asteisiksi.
  3. Lisää jauhelihapihvien päälle cheddarjuustoviipaleet ja anna niiden sulaa hetki paistinpannun jälkilämmössä.
  4. Asettele hampurilaissämpylät uunipellille leivinpaperin päälle ja lämmitä niitä 180 asteisessa uunissa muutaman minuutin ajan, kunnes ne ovat kuumentuneet.
  5. Tarjoile burgerpihvit hampurilaissämpylän välissä lisukkeiden kera.

 

Seesamimajoneesi

  1. Riko kananmuna kapeaan ja korkeaan astiaan siten, että keltuainen jää ehjäksi. Lisää rypsiöljy, seesamiöljy, valkoviinietikka ja sinappi joukkoon.
  2. Paina sauvasekoitin astian pohjalle ja käynnistä. Laske ja nosta sauvasekoitin kertaalleen astiassa noin 15–20 sekuntia kestävän sekoituksen aikana.
  3. Majoneesi on valmista, kun seos on kiiltävää ja paksua.
  4. Sekoita majoneesin sekaan seesaminsiemenet ja mausta lopuksi suolalla.
    Huomioi, että majoneesiin käytettävien aineksien tulee olla huoneenlämpöisiä.

 

Hillottu punasipuli

  1. Kuori sipulit poistamalla niiden päällikerros ja paloittele sisäosat viipaleiksi.
  2. Ruskista sipuliviipaleita hieman paistamalla niitä kevyesti käännellen kuumalla paistinpannulla.
  3. Lisää paistinpannulle sipuliviipaleiden joukkoon vesi, etikat ja sokeri. Sekoita ja anna hautua miedolla lämmöllä noin 8-10 minuutin ajan kevyesti käännellen, kunnes nesteet ovat haihtuneet.