Herkkuburgerit
Valmistusaika
1 tuntiHlömäärä
3-4 hlöäTuoteryhmä
BurgeritAinesosat
2 kpl Tamminen Naudan burgerpihvi a’ 2 kpl, 240 g
tai vaihtoehtoisesti
1 kpl Tamminen Naudan jauheliha 10 %, 400 g
1 kpl Tamminen Ilmakuivattu prosciutto 80 g
4 kpl hampurilaissämpylöitä
Cheddarjuustoviipaleita
1 kpl sydänsalaattia
Suolaa ja mustapippuria myllystä
Hillottu punasipuli
2 – 3 kpl punasipulia
0,5 dl vettä
0,5 dl etikkaa
0,5 dl sokeria
1 rkl balsamiviinietikkaa
Seesamimajoneesi
1,5 dl rypsiöljyä
0,5 dl seesamiöljyä
1 kananmuna
1 tl valkoviinietikkaa
1 tl sinappia
1 rkl seesaminsiemeniä
suolaa maun mukaan
Valmistusohje
- Mikäli valmistat hampurilaiset jauhelihasta, jaa jauheliha neljään osaan ja muotoile paloista kookkaat 100 gramman pihvit ja mausta hieromalla niiden pintaan suolaa ja mustapippuria.
- Paista jauhelihapihvejä kuumalla paistinpannulla noin kolmen minuutin ajan per puoli, tai kunnes ne ovat kypsyneet halutun asteisiksi.
- Lisää jauhelihapihvien päälle cheddarjuustoviipaleet ja anna niiden sulaa hetki paistinpannun jälkilämmössä.
- Asettele hampurilaissämpylät uunipellille leivinpaperin päälle ja lämmitä niitä 180 asteisessa uunissa muutaman minuutin ajan, kunnes ne ovat kuumentuneet.
- Tarjoile burgerpihvit hampurilaissämpylän välissä lisukkeiden kera.
Seesamimajoneesi
- Riko kananmuna kapeaan ja korkeaan astiaan siten, että keltuainen jää ehjäksi. Lisää rypsiöljy, seesamiöljy, valkoviinietikka ja sinappi joukkoon.
- Paina sauvasekoitin astian pohjalle ja käynnistä. Laske ja nosta sauvasekoitin kertaalleen astiassa noin 15–20 sekuntia kestävän sekoituksen aikana.
- Majoneesi on valmista, kun seos on kiiltävää ja paksua.
- Sekoita majoneesin sekaan seesaminsiemenet ja mausta lopuksi suolalla.
Huomioi, että majoneesiin käytettävien aineksien tulee olla huoneenlämpöisiä.
Hillottu punasipuli
- Kuori sipulit poistamalla niiden päällikerros ja paloittele sisäosat viipaleiksi.
- Ruskista sipuliviipaleita hieman paistamalla niitä kevyesti käännellen kuumalla paistinpannulla.
- Lisää paistinpannulle sipuliviipaleiden joukkoon vesi, etikat ja sokeri. Sekoita ja anna hautua miedolla lämmöllä noin 8-10 minuutin ajan kevyesti käännellen, kunnes nesteet ovat haihtuneet.