Herkkupannu paneroiduista lihapyöryköistä ja romesco aioli

Valmistusaika

Max 30 min

Hlömäärä

3-4 hlöä

Tuoteryhmä

Jauhelihatuotteet

Ainesosat

1-2 rs Tamminen Hetkessä hyvä -lihapyörykkä, paneroitu à 400 g

2-4 rkl voita tai kuumakestoista ruokaöljyä paistamiseen
300 g paneroituja sipulirenkaita
6-8 kpl keskikokoista, kiinteää perunaa
1 kpl paprikaa
250 g broccolinia

 

Romesco aioli

1 kananmuna
2 dl ruokaöljyä
1 tl valkoviinietikkaa
1 tl sinappia
50 g mantelilastuja paahdettuna
100 g paahdettua paprikaa
2 kpl valkosipulinkynttä
1 rkl limen mehua
suolaa maun mukaan

Valmistusohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen valmistusta.
  2. Viipaloi pestyt perunat lohkoiksi sekä paloittele paprika pieniksi paloiksi ilman siemenkotaa. Huuhtele ja kuivaa broccolinit.
  3. Nosta perunalohkot leivinpaperin päälle uunipellille ja kypsennä niitä 225 asteisessa uunissa 10 minuutin ajan. Lisää paneroidut pyörykät, sipulirenkaat, paprika ja broccolinit uunipellille. Laske uunin lämpötila 200 asteeseen ja jatka kypsentämistä noin 20 minuutin ajan, kunnes kaikki ainekset ovat kypsenneet. Vaihtoehtoisesti voit paistaa paneroidut lihapyörykät paistinpannulla kohtalaisella lämmöllä kuumakestoisen öljyn tai kuumakestoisen öljyn ja voin seoksessa n. 10–15 minuuttia kevyesti käännellen.
    Huomioithan, että paneroidut lihapyörykät sisältävät valmiiksi ainesosissaan mausteita ja suolaa.

 

Romesco aioli

  1. Riko kananmuna kapeaan ja korkeaan astiaan siten, että keltuainen jää ehjäksi. Lisää ruokaöljy, valkoviinietikka sekä sinappi joukkoon.
  2. Paina sauvasekoitin astian pohjalle ja käynnistä. Laske ja nosta sauvasekoitin kertaalleen astiassa noin 15–20 sekuntia kestävän sekoituksen aikana. Majoneesi on valmista, kun seos on kiiltävää ja paksua. Huomioi, että majoneesiin käytettävien aineksien tulee olla huoneenlämpöisiä.
  3. Lisää paloiteltu paprika ja murskatut valkosipulinkynnet sekä loput ainekset majoneesin sekaan ja hienonna sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.