Juustoinen lihapyörykkävuoka lämpimän perunasalaatin kera
Valmistusaika
Max 30 minHlömäärä
3-4 hlöäTuoteryhmä
JauhelihatuotteetAinesosat
1-2 rs Tamminen Hetkessä hyvä -lihapyörykkä à 400 g
TAI 1 rs Tamminen Hetkessä hyvä -lihapyörykkä à 900 g
1-2 rkl voita tai kuumakestoista ruokaöljyä paistamiseen
400 g tomaatti-basilikakastiketta
300 g keltaisia ja punaisia kirsikkatomaatteja
150 g mozzarella juustoraastetta
2 kpl salottisipuli
suolaa ja mustapippuria myllystä
basilikaa ja rucolan versoja koristeluun
Lämmin perunasalaatti
400 g peruna-sipulisekoitusta
1 rkl voita tai kuumakestoista ruokaöljyä paistamiseen
2 dl kermaa
50 g kevätsipulia
Valmistusohje
- Ota liha huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen valmistusta.
- Paista lihapyöryköitä paistinpannulla kohtalaisella lämmöllä kuumakestoisen öljyn tai kuumakestoisen öljyn ja voin seoksessa noin 10 minuutin ajan kevyesti käännellen. Lisää pilkottu salottisipuli joukkoon paiston loppuvaiheessa.
Huomioithan, että lihapyörykät sisältävät valmiiksi ainesosissaan mausteita ja suolaa. - Lisää tomaatti-basilikakastike sekä kirsikkatomaatit pannulle lihapyöryköiden joukkoon. Anna hautua hiljalleen, välillä kevyesti sekoittaen noin 10-15 minuutin ajan. Lisää lopuksi mozzarella juustoraaste ja anna paistoksen vetäytyä hetken aikaa kannen alla, kunnes juusto on sulanut.
Lämmin perunasalaatti
- Kuumenna kuumakestoinen ruokaöljy paistinpannulla ja lisää peruna-sipulisekoitus kevyesti käännellen pannulle.
- Lisää kerma pannulle peruna-sipulisekoituksen joukkoon ja kypsennä paistosta noin 5-8 minuutin ajan kevyesti käännellen.
- Viimeistele annos hienonnetulla kevätsipulilla.