YouTube Facebook Instagram

Karjalanpaisti

Ainesosat

n. 800 g Tammisen Luomu karjalanpaistilihaa
2-3 kpl sipulia
10 kpl maustepippuria
2 kpl laakerinlehtiä
n. 1 l vettä
2–3 kpl porkkanaa
suolaa

Valmistusohje

  1. Kuori ja viipaloi porkkanat. Poista sipuleista kuoret ja leikkaa lohkoiksi
  2. Paista lihoja pienissä erissä kuumalla pannulla öljyssä, kunnes ne saavat kauniin ruskean värin.
  3. Laita paistetut lihat uunivuokaan. Lisää vuokaan lihojen päälle porkkanat ja sipulilohkot. Mausta suolalla. Lisää joukkoon maustepippurit ja laakerinlehdet.
  4. Kaada paistopannulle vettä ja anna kiehahtaa. Kaada vettä lihojen päälle siten, että ne peittyvät.
  5. Paista 175-asteisessa uunissa n. 2–3 tuntia, tai kunnes liha on mureaa. Lisää tarvittaessa vettä uunivuokaan kypsennyksen yhteydessä.
  6. Tarjoa esimerkiksi perunamuusin kanssa.

OIVA