Karjalanpaisti
Ainesosat
n. 800 g Tammisen Luomu karjalanpaistilihaa
2-3 kpl sipulia
10 kpl maustepippuria
2 kpl laakerinlehtiä
n. 1 l vettä
2–3 kpl porkkanaa
suolaa
Valmistusohje
- Kuori ja viipaloi porkkanat. Poista sipuleista kuoret ja leikkaa lohkoiksi
- Paista lihoja pienissä erissä kuumalla pannulla öljyssä, kunnes ne saavat kauniin ruskean värin.
- Laita paistetut lihat uunivuokaan. Lisää vuokaan lihojen päälle porkkanat ja sipulilohkot. Mausta suolalla. Lisää joukkoon maustepippurit ja laakerinlehdet.
- Kaada paistopannulle vettä ja anna kiehahtaa. Kaada vettä lihojen päälle siten, että ne peittyvät.
- Paista 175-asteisessa uunissa n. 2–3 tuntia, tai kunnes liha on mureaa. Lisää tarvittaessa vettä uunivuokaan kypsennyksen yhteydessä.
- Tarjoa esimerkiksi perunamuusin kanssa.