Kipinä® grillimakkara bataattilisukkeen ja paprika aiolin kera

Valmistusaika

Max 30 min

Hlömäärä

3-4 hlöä

Tuoteryhmä

Lihavalmisteet

Ainesosat

1 pkt Kipinä® grillimakkara
4 kpl/400 g
TAI Kipinä® kolmen juuston
grillimakkara 4 kpl/360 g

 

Bataattilisuke

1 kpl suurikokoista bataattia
250 g minibroccolinia
2 rkl kuumakestoista oliiviöljyä
suolaa myllystä

 

Paprika aioli

2 dl ruokaöljyä
1 kpl kananmunaa
1 rkl limen mehua
1 tl valkoviinietikkaa
1 tl sinappia
1 tl savustettua paprikajauhetta
suolaa maun mukaan

Valmistusohje

  1. Grillaa grillimakkaroita keskilämmöllä grillissä noin 8-12 min. ajan muutaman kerran käännellen, kunnes ne ovat kuumentuneet sisäosiltaan ja ruskistuneet pinnalta.

 

Bataattilisuke

  1. Pese ja kuori bataatti ja paloittele se noin sentin paksuiksi tikuiksi.
  2. Huuhtele minibroccolinit ja kuivaa ne talouspaperilla kevyesti painellen.
  3. Asettele bataattitikut uunipellille leivinpaperin päälle ja pirskottele niiden päälle oliiviöljy.
  4. Kypsennä bataattitikkuja 200 asteisessa uunissa noin 20 minuutin ajan.
  5. Lisää minibroccolinit pellille ja jatka kypsennystä noin 10 min. ajan, kunnes bataattitikut ja minibroccolinit ovat pehmenneet ja hieman ruskistuneet pinnalta.
  6. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

 

Paprika aioli

  1. Riko kananmuna kapeaan ja korkeaan astiaan siten, että keltuainen jää ehjäksi. Lisää ruokaöljy, valkoviinietikka, limen mehu ja sinappi joukkoon.
  2. Paina sauvasekoitin astian pohjalle ja käynnistä. Laske ja nosta sauvasekoitin kertaalleen astiassa noin 15–20 sekuntia kestävän sekoituksen aikana.
  3. Majoneesi on valmista, kun seos on kiiltävää ja paksua.
  4. Sekoita majoneesin sekaan paprikajauhe ja mausta lopuksi suolalla.
    Huomioi, että majoneesiin käytettävien aineksien tulee olla huoneenlämpöisiä.