Kipinä® grillimakkara bataattilisukkeen ja paprika aiolin kera
Valmistusaika
Max 30 minHlömäärä
3-4 hlöäTuoteryhmä
LihavalmisteetAinesosat
1 pkt Kipinä® grillimakkara
4 kpl/400 g
TAI Kipinä® kolmen juuston
grillimakkara 4 kpl/360 g
TAI Kipinä® kolmen chilin
grillimakkara 4 kpl/360 g
Bataattilisuke
1 kpl suurikokoista bataattia
250 g minibroccolinia
2 rkl kuumakestoista oliiviöljyä
suolaa myllystä
Paprika aioli
2 dl ruokaöljyä
1 kpl kananmunaa
1 rkl limen mehua
1 tl valkoviinietikkaa
1 tl sinappia
1 tl savustettua paprikajauhetta
suolaa maun mukaan
Valmistusohje
- Grillaa grillimakkaroita keskilämmöllä grillissä noin 8-12 min. ajan muutaman kerran käännellen, kunnes ne ovat kuumentuneet sisäosiltaan ja ruskistuneet pinnalta.
Bataattilisuke
- Pese ja kuori bataatti ja paloittele se noin sentin paksuiksi tikuiksi.
- Huuhtele minibroccolinit ja kuivaa ne talouspaperilla kevyesti painellen.
- Asettele bataattitikut uunipellille leivinpaperin päälle ja pirskottele niiden päälle oliiviöljy.
- Kypsennä bataattitikkuja 200 asteisessa uunissa noin 20 minuutin ajan.
- Lisää minibroccolinit pellille ja jatka kypsennystä noin 10 min. ajan, kunnes bataattitikut ja minibroccolinit ovat pehmenneet ja hieman ruskistuneet pinnalta.
- Mausta suolalla ja valkopippurilla.
Paprika aioli
- Riko kananmuna kapeaan ja korkeaan astiaan siten, että keltuainen jää ehjäksi. Lisää ruokaöljy, valkoviinietikka, limen mehu ja sinappi joukkoon.
- Paina sauvasekoitin astian pohjalle ja käynnistä. Laske ja nosta sauvasekoitin kertaalleen astiassa noin 15–20 sekuntia kestävän sekoituksen aikana.
- Majoneesi on valmista, kun seos on kiiltävää ja paksua.
- Sekoita majoneesin sekaan paprikajauhe ja mausta lopuksi suolalla.
Huomioi, että majoneesiin käytettävien aineksien tulee olla huoneenlämpöisiä.