Kipinä® grillimakkara tomaattilisukkeen kera

Valmistusaika

1 tunti

Hlömäärä

3-4 hlöä

Tuoteryhmä

Lihavalmisteet

Ainesosat

1 pkt Kipinä® grillimakkara
4 kpl/400 g
TAI Kipinä® kolmen juuston
grillimakkara 4 kpl/360 g
TAI Kipinä® kolmen chilin
grillimakkara 4 kpl/360 g

 

Tomaattilisuke

500 g pienikokoisia värimix tomaatteja
1 kpl punasipulia
½ dl oliiviöljyä
2 rkl vaaleaa balsamicokastiketta
suolaa ja mustapippuria myllystä

 

Kotitekoinen sinappi

1 dl sinappijauhetta
1 dl sokeria
1 dl vettä
1 rkl valkoviinietikkaa
½ tl suolaa
1 rkl sinapinsiemeniä

Valmistusohje

  1. Grillaa grillimakkaroita keskilämmöllä grillissä noin 8-12 min. ajan muutaman kerran käännellen, kunnes ne ovat kuumentuneet sisäosiltaan ja ruskistuneet pinnalta.

 

Tomaattilisuke

  1. Huuhtele tomaatit siivilässä ja valuta ne kuivaksi.
  2. Leikkaa tomaatit puoliksi ja laita ne kulhoon.
  3. Kuori punasipuli ja paloittele se pieniksi paloiksi tomaattien sekaan.
  4. Lisää joukkoon oliiviöljy ja vaalea balsamicokastike kevyesti käännellen.
  5. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.

 

Kotitekoinen sinappi

  1. Sekoita sinappijauhe ja sokeri kulhossa. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kaada se sekoittaen joukkoon.
  2. Lisää valkoviinietikka, suola ja sinapinsiemenet sekoittaen tasaiseksi massaksi.
    Kaada massa kannelliseen purkkiin ja nosta jääkaappiin vetäytymään (suositeltavaa: noin vuorokaudeksi ennen tarjoilua).