Lihakeitto naudan keittolihasta
Valmistusaika
3-5 tuntiaHlömäärä
3-4 hlöäTuoteryhmä
NaudanlihaAinesosat
1 rs Tamminen naudan keittoliha makuluulla n. 700 g
1,5 l vettä
2 tl suolaa
8 kpl maustepippuria
2 kpl laakerinlehtiä
2 kpl porkkanaa
1 juuriselleri
1 palsternakka
1 kpl sipuli
6–8 kpl perunaa
persiljaa
Valmistusohje
- Ota keittoliha huoneenlämpöön noin 20 minuutin ajaksi ennen valmistusta.
- Paloittele keittoliha kuutioiksi. Laita vesi ja suola kattilaan ja lisää keittolihakuutiot. Kuumenna vesi kiehuvaksi, anna sen kiehua ja kuori pinnalle syntyvä vaahto pois.
- Kun vaahtoa ei enää muodostu, lisää joukkoon pippurit ja laakerinlehdet. Anna ainesten kiehua miedolla lämmöllä noin 2 tuntia, tai kunnes liha on koostumukseltaan mureaa.
- Huuhtele, kuori ja paloittele perunat, porkkanat, selleri sekä palsternakka. Leikkaa sipuli hienoksi ja lisää ainekset liemeen lukuun ottamatta perunaa.
- Keitä juurekset melkein kypsiksi (n. 10 min. ajan, riippuen paloiteltujen juuresten koosta).
- Lisää paloitellut perunat liemeen ja keitä kypsäksi n. 15 min.
- Lisää keittoon lopuksi leikattu lehtipersilja. Älä keitä enempää.