Lihakeitto naudan keittolihasta

Valmistusaika

3-5 tuntia

Hlömäärä

3-4 hlöä

Tuoteryhmä

Naudanliha

Ainesosat

1 rs  Tamminen naudan keittoliha makuluulla n. 700 g

1,5 l vettä
2 tl suolaa
8 kpl maustepippuria
2 kpl laakerinlehtiä
2 kpl porkkanaa
1 juuriselleri
1 palsternakka
1 kpl sipuli
6–8 kpl perunaa
persiljaa

Valmistusohje

  1. Ota keittoliha huoneenlämpöön noin 20 minuutin ajaksi ennen valmistusta.
  2. Paloittele keittoliha kuutioiksi. Laita vesi ja suola kattilaan ja lisää keittolihakuutiot. Kuumenna vesi kiehuvaksi, anna sen kiehua ja kuori pinnalle syntyvä vaahto pois.
  3. Kun vaahtoa ei enää muodostu, lisää joukkoon pippurit ja laakerinlehdet. Anna ainesten kiehua miedolla lämmöllä noin 2 tuntia, tai kunnes liha on koostumukseltaan mureaa.
  4. Huuhtele, kuori ja paloittele perunat, porkkanat, selleri sekä palsternakka. Leikkaa sipuli hienoksi ja lisää ainekset liemeen lukuun ottamatta perunaa.
  5. Keitä juurekset melkein kypsiksi (n. 10 min. ajan, riippuen paloiteltujen juuresten koosta).
  6. Lisää paloitellut perunat liemeen ja keitä kypsäksi n. 15 min.
  7. Lisää keittoon lopuksi leikattu lehtipersilja. Älä keitä enempää.