Lihapyörykät välimerellisen kasvislinssilisukkeen kera

Valmistusaika

Max 30 min

Hlömäärä

3-4 hlöä

Tuoteryhmä

Karitsanliha

Ainesosat

1 kpl Tamminen Luomu karitsan lihapyörykkä 400 g
TAI
1 kpl Tamminen Hetkessä hyvä lihapyörykkä 400 g

 

Kasvislinssilisuke

200 g käyttövalmiita punaisia linssejä
1 kpl keltainen paprika
1 kpl punainen paprika
1 nippu kevätsipulia
1 puntti basilikaa
2 rkl kuumakestoista ruokaöljyä
Suolaa ja valkopippuria

 

Kermainen fetakastike

2,5 dl ruokakermaa
150 g fetajuustoa
1 kpl mietoa punaista chiliä
¼ puntti rakuunaa
Suolaa ja mustapippuria myllystä

Valmistusohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen valmistusta.
  2. Paista lihapyöryköitä paistinpannulla kohtalaisella lämmöllä kuumakestoisen öljyn tai kuumakestoisen öljyn ja voin seoksessa noin 10 minuutin ajan kevyesti käännellen.

Huomioithan, että lihapyörykät sisältävät valmiiksi ainesosissaan mausteita ja suolaa.

 

Kasvislinssilisuke

  1. Huuhtele kevätsipulit ja paprikat kevyesti juoksevan veden alla ja kuivaa talouspaperilla.
  2. Huuhtele käyttövalmiit linssit siivilässä ja jätä valumaan.
  3. Halkaise paprikat, poista niiden sisäosien siemenkodat ja paloittele paprikanpuolikkaat pieniksi paloiksi.
  4. Viipaloi kevätsipulit viipaleiksi.
  5. Kypsennä paloiteltuja paprikoita ja viipaloitua kevätsipulia kuumalla paistinpannulla kuumakestoisen ruokaöljyn kera, kunnes ne ovat pehmenneet.
  6. Lisää valutetut linssit paistinpannulle muiden ainesten joukkoon ja kuumenna kevyesti sekoittaen.
  7. Mausta ripauksella suolaa ja valkopippuria myllystä ja viimeistele annos basilikan lehdillä.

 

Kermainen fetakastike

  1. Huuhtele chilipalko kevyesti juoksevan veden alla ja paloittele se pieniksi paloiksi.
  2. Kuumenna kerma kattilassa ja lisää joukkoon murennettu fetajuusto.
  3. Jatka kuumennusta kevyesti sekoittaen, kunnes fetajuusto on sulanut ja seos on tasaista.
  4. Lisää paloiteltu chili ja hienonnettu rakuuna kastikkeen joukkoon ja sekoita.
  5. Mausta lopuksi ripauksella suolaa ja mustapippuria myllystä.