Lihapyörykät välimerellisen kasvislinssilisukkeen kera
Valmistusaika
Max 30 minHlömäärä
3-4 hlöäTuoteryhmä
KaritsanlihaAinesosat
1 kpl Tamminen Luomu karitsan lihapyörykkä 400 g
TAI
1 kpl Tamminen Hetkessä hyvä lihapyörykkä 400 g
Kasvislinssilisuke
200 g käyttövalmiita punaisia linssejä
1 kpl keltainen paprika
1 kpl punainen paprika
1 nippu kevätsipulia
1 puntti basilikaa
2 rkl kuumakestoista ruokaöljyä
Suolaa ja valkopippuria
Kermainen fetakastike
2,5 dl ruokakermaa
150 g fetajuustoa
1 kpl mietoa punaista chiliä
¼ puntti rakuunaa
Suolaa ja mustapippuria myllystä
Valmistusohje
- Ota liha huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen valmistusta.
- Paista lihapyöryköitä paistinpannulla kohtalaisella lämmöllä kuumakestoisen öljyn tai kuumakestoisen öljyn ja voin seoksessa noin 10 minuutin ajan kevyesti käännellen.
Huomioithan, että lihapyörykät sisältävät valmiiksi ainesosissaan mausteita ja suolaa.
Kasvislinssilisuke
- Huuhtele kevätsipulit ja paprikat kevyesti juoksevan veden alla ja kuivaa talouspaperilla.
- Huuhtele käyttövalmiit linssit siivilässä ja jätä valumaan.
- Halkaise paprikat, poista niiden sisäosien siemenkodat ja paloittele paprikanpuolikkaat pieniksi paloiksi.
- Viipaloi kevätsipulit viipaleiksi.
- Kypsennä paloiteltuja paprikoita ja viipaloitua kevätsipulia kuumalla paistinpannulla kuumakestoisen ruokaöljyn kera, kunnes ne ovat pehmenneet.
- Lisää valutetut linssit paistinpannulle muiden ainesten joukkoon ja kuumenna kevyesti sekoittaen.
- Mausta ripauksella suolaa ja valkopippuria myllystä ja viimeistele annos basilikan lehdillä.
Kermainen fetakastike
- Huuhtele chilipalko kevyesti juoksevan veden alla ja paloittele se pieniksi paloiksi.
- Kuumenna kerma kattilassa ja lisää joukkoon murennettu fetajuusto.
- Jatka kuumennusta kevyesti sekoittaen, kunnes fetajuusto on sulanut ja seos on tasaista.
- Lisää paloiteltu chili ja hienonnettu rakuuna kastikkeen joukkoon ja sekoita.
- Mausta lopuksi ripauksella suolaa ja mustapippuria myllystä.