Luomu naudan ulkofileepihvi paprikasalsan kera

Valmistusaika

1 tunti

Hlömäärä

1-2 hlöä

Tuoteryhmä

Naudanliha

Ainesosat

1 rs Tamminen luomu naudan ulkofileepihvi 2 kpl, 240g

1-2 rkl kuumakestoista ruokaöljyä tai voita paistamiseen
suolaa ja mustapippuria myllystä

 

Paprikasalsa

250 g värikkäitä paprikoita
oliiviöljyä
suolaa

 

Paahdetut perunat

6 kpl pienikokoista esikeitettyä perunaa
2 rkl voita tai öljyä paistamiseen
suolaa myllystä

 

Vihreä maustevoi

100 g voita
½  puntti lehtipersiljaa
½ puntti basilikaa

 

Valmistusohje

  1. Ota ulkofileepihvit huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen valmistusta.
  2. Paista pihvit voin tai kuumakestoisen ruokaöljyn kera kuumalla paistinpannulla noin kolmen minuutin ajan per puoli.
  3. Mausta suolalla ja mustapippurilla myllystä.
  4. Laita pihvit folioon vetäytymään noin viideksi minuutiksi ennen tarjoilua.

 

Paprikasalsa

  1. Pese ja kuivaa paprikat. Poista niistä kanta ja vaalea sisäosa siemenineen.
  2. Paloittele paprikat pieniksi paloiksi ja asettele ne kookkaaseen uunivuokaan tai pellille.
  3. Pirskottele päälle oliiviöljyä ja ripaus suolaa.
  4. Paahda paprikoita 200 asteisessa uunissa (ylävastuksella) noin 20 minuutin ajan.

 

Paahdetut perunat

  1. Puolita esikeitetyt perunat.
  2. Paista perunoita paistinpannulla voin tai öljyn kera n. 5 minuutin ajan kevyesti käännellen.
  3. Mausta ripauksella suolaa ja koristele halutessasi fenkolinsiemenillä ja kevätsipulilla.

 

Vihreä maustevoi

  1. Ota voi huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen valmistusta.
  2. Hienonna yrtit sauvasekoittimella ja lisää pehmennyt voi joukkoon.
  3. Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi ja kaada paksuksi levyksi leivinpaperille. Koveta levy jääkaapissa ja leikkaa kuutioiksi tarjolle.

Kokoa tarjoiluannos yhdistämällä valmistetut ainekset kookkaaseen astiaan.