Luomukaritsan entrecôte kukkakaalin kera

Valmistusaika

2 tuntia

Hlömäärä

3-4 hlöä

Tuoteryhmä

Karitsanliha

Ainesosat

1 pkt Tamminen luomu karitsan entrecôte 2 kpl, n. 500 g  (pakaste)

2 rkl voita tai kuumakestoista ruokaöljyä paistamiseen
Suolaa ja mustapippuria myllystä
n. 4 dl lihalientä

 

Kukkakaalilisuke

400 g kukkakaalia
1 punasipuli
200 g pakasteherneitä
1 rkl voita tai öljyä paistamiseen
suolaa myllystä

 

Punaviinikastike

2 dl punaviiniä
1 dl lihalientä
2 rkl voita
1 kpl valkosipulinkynsi
Suolaa myllystä

Valmistusohje

  1. Pakastettu tuote sulatetaan hitaasti omassa pakkauksessaan enintään + 6 asteisessa jääkaapissa ennen sen kypsentämistä. Mitä kookkaampi tuote on kyseessä, sitä kauemmin tulee varata aikaa sulatukseen. Sulatettu tuote tulee kypsentää mahdollisimman pian sulatuksen jälkeen.
  2. Ota sulatettu liha huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsennystä.
  3. Ruskista entrecôtet nopeasti voin tai kuumakestoisen ruokaöljyn kera kuumalla paistinpannulla kevyesti käännellen. Mausta suolalla ja mustapippurilla myllystä.
  4. Nosta lihat uunivuokaan ja lisää lihalientä siten, että entrecôtet peittyvät. Peitä vuoka foliolla.
  5. Hauduta 150 asteisessa uunissa n. 1,5 – 2 tunnin ajan.

Huomioithan, että tuotteen kypsennyslämpötila sekä erilaiset valmistusmenetelmät ja laitteet vaikuttavat tuotteen kypsennysaikoihin.

 

Kukkakaalilisuke

  1. Pilko kukkakaalit pieniksi paloiksi ja viipaloi punasipuli.
  2. Kuumenna öljy tai voi paistinpannulla ja lisää joukkoon kukkakaalit ja sipuli.
  3. Paista kukkakaalia ja sipulia paistinpannulla kevyesti käännellen n. 5 minuutin ajan.
  4. Lisää lopuksi herneet joukkoon ja kuumenna niitä hetki kevyesti käännellen.
  5. Mausta lopuksi ripauksella suolaa.

 

Punaviinikastike

  1. Pilko valkosipulinkynsi pieniksi paloiksi ja kuullota voin kanssa kattilassa.
  2. Lisää punaviini sekä lihaliemi kattilaan. Keitä kokoon, kunnes jäljellä on noin puolet nesteistä.
  3. Siivilöi kastike ja mausta suolalla. Halutessasi, voit lisätä vielä ruokalusikallisen voita kastikkeeseen kiiltoa tuomaan.