Luomukaritsan entrecôtea quinoasalaatin kera
Ainesosat
n. 500 g (1 pkt) Luomukaritsan entrecôtea
Suolaa ja mustapippuria
Oliiviöljyä ja voita paistamiseen
Kasvis-quinoasalaatti
120 g quinoaa
50 g vihreää papua
40 g kalamata oliivia
1 kpl porkkanaa
½ selleri
4 kpl valkosipulia
1 kpl punasipulia
100 g korianteria
suolaa ja valkopippuria
oliiviöljyä paistamiseen
Gremolata
2 rkl silputtua persiljaa
1 rkl raastettua sitruunankuorta
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
3 rkl oliiviöljyä
Punaviini-valkosipulikastike
2 dl kastikepohjaa
4 dl punaviiniä
1 kpl salottisipulia
4 kpl valkosipulin kynttä
½ porkkana
70 g selleriä
1 oksa rosmariinia
suolaa ja mustapippuria
150 g voita
Valmistusohje
- Pakastettu tuote sulatetaan hitaasti omassa pakkauksessaan enintään + 6 asteisessa jääkaapissa ennen sen kypsentämistä. Mitä kookkaampi tuote on kyseessä, sitä kauemmin tulee varata aikaa sulatukseen. Sulatettu tuote tulee kypsentää mahdollisimman pian sulatuksen jälkeen.
- Ota sulatettu liha huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsennystä
- Ruskista entrecôtet nopeasti kuumalla paistinpannulla käännellen oliiviöljyn ja voin seoksessa. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Nosta lihat uunivuokaan ja jatka kypsennystä 180 asteisessa uunissa noin 15 minuutin ajan. Kääri lihat kypsennyksen jälkeen folioon vetäytymään noin 10 minuutiksi ennen viipalointia.
Kasvis-quinoasalaatti
- Keitä quinoat suolatussa vedessä noin kahdeksan minuutin ajan ja siivilöi keitinvesi pois massasta.
- Pilko kasvikset ja juurekset pieniksi paloiksi ja paista niitä paistinpannulla oliiviöljyssä noin 10 minuutin ajan, tai kunnes ne ovat pehmenneet.
- Lisää quinoa sekä silputtu korianteri paistettujen kasvisten ja juuresten joukkoon.
- Mausta suoalla ja valkopippurilla
Gremolata
- Laita kaikki ainekset sauvasekoittimen astiaan ja jauha sekoittimella tasaiseksi massaksi.
Punaviini-valkosipulikastike
- Paahda pieneksi pilkotut sipulit ja juurekset kuivalla pannulla.
- Lisää kastikepohja, punaviini sekä rosmariini
- Anna hautua hiljalleen noin ½ tuntia jonka jälkeen siivilöi kastike.
- Mausta kastike suolalla ja pippurilla sekä lisää lopuksi voi joukkoon.