YouTube Facebook Instagram

Luomukaritsan entrecôtea quinoasalaatin kera

Ainesosat

n. 500 g Luomukaritsan entrecôtea
Suolaa ja mustapippuria
Oliiviöljyä ja voita paistamiseen

 

Kasvis-quinoasalaatti

120 g quinoaa
50 g vihreää papua
40 g kalamata oliivia
1 kpl porkkanaa
½ selleri
4 kpl valkosipulia
1 kpl punasipulia
100 g korianteria
suolaa ja valkopippuria
oliiviöljyä paistamiseen

 

Gremolata

2 rkl silputtua persiljaa
1 rkl raastettua sitruunankuorta
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
3 rkl oliiviöljyä

 

Punaviini-valkosipulikastike

2dl kastikepohjaa
4 dl punaviiniä
1 kpl salottisipulia
4 kpl valkosipulin kynttä
½ porkkana
70 g selleriä
1 oksa rosmariinia
suolaa ja mustapippuria
150g voita

Valmistusohje

Luomukaritsan entrecôte:

  1. Ota sulatettu liha huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsennystä
  2. Ruskista entrecôtet nopeasti kuumalla paistinpannulla käännellen oliiviöljyn ja voin seoksessa. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  3. Nosta lihat uunivuokaan ja jatka kypsennystä 180 asteisessa uunissa noin 15 minuutin ajan. Kääri lihat kypsennyksen jälkeen folioon vetäytymään noin 10 minuutiksi ennen viipalointia.

 

Kasvis-quinoasalaatti

  1. Keitä quinoat suolatussa vedessä noin kahdeksan minuutin ajan ja siivilöi keitinvesi pois massasta.
  2. Pilko kasvikset ja juurekset pieniksi paloiksi ja paista niitä paistinpannulla oliiviöljyssä noin 10 minuutin ajan, tai kunnes ne ovat pehmenneet.
  3. Lisää quinoa sekä silputtu korianteri paistettujen kasvisten ja juuresten joukkoon.
  4. Mausta suoalla ja valkopippurilla

 

Gremolata

  1. Laita kaikki ainekset sauvasekoittimen astiaan ja jauha sekoittimella tasaiseksi massaksi.

 

Punaviini-valkosipulikastike

  1. Paahda pieneksi pilkotut sipulit ja juurekset kuivalla pannulla.
  2. Lisää kastikepohja, punaviini sekä rosmariini
  3. Anna hautua hiljalleen noin ½ tuntia jonka jälkeen siivilöi kastike.
  4. Mausta kastike suolalla ja pippurilla sekä lisää lopuksi voi joukkoon.

 

OIVA