Luomukaritsan kareen kypsennysvinkki
Valmistusaika
Max 30 minHlömäärä
3-4 hlöäTuoteryhmä
KaritsanlihaAinesosat
1 kpl Tamminen Luomu karitsan kare 2kpl, n. 700 g
2 rkl voita tai kuumakestoista ruokaöljyä paistamiseen
Suolaa ja mustapippuria myllystä
Valmistusohje
- Pakastettu tuote sulatetaan hitaasti omassa pakkauksessaan enintään + 6 asteisessa jääkaapissa ennen sen kypsentämistä. Mitä kookkaampi tuote on kyseessä, sitä kauemmin tulee varata aikaa sulatukseen. Sulatettu tuote tulee kypsentää mahdollisimman pian sulatuksen jälkeen.
- Ota sulatettu liha huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsennystä.
- Voit maustaa kareen oliiviöljyllä, suolalla, mustapippurilla, rosmariinilla ja valkosipulilla käyttöä edeltävänä päivänä tai vähintään muutama tunti ennen valmistusta.
- Grillaa maustettua kokonaista luomukaritsan karetta kuumassa grillissä käännellen tai paista paistinpannulla kuumakestoisen ruokaöljyn ja voin seoksessa korkealla lämmöllä noin 6-8 min. ajan.
- Kääri liha kypsennyksen jälkeen folioon vetäytymään noin 10 minuutiksi ja leikkaa se kyljyksiksi vetäytymisen jälkeen.
Huomioithan, että tuotteen koko, kypsennyslämpötila sekä erilaiset valmistusmenetelmät ja laitteet vaikuttavat tuotteen kypsennysaikoihin.