Luomukaritsan kareen kypsennysvinkki

Valmistusaika

Max 30 min

Hlömäärä

3-4 hlöä

Tuoteryhmä

Karitsanliha

Ainesosat

1 kpl Tamminen Luomu karitsan kare 2kpl, n. 700 g

2 rkl voita tai kuumakestoista ruokaöljyä paistamiseen
Suolaa ja mustapippuria myllystä

Valmistusohje

  1. Pakastettu tuote sulatetaan hitaasti omassa pakkauksessaan enintään + 6 asteisessa jääkaapissa ennen sen kypsentämistä. Mitä kookkaampi tuote on kyseessä, sitä kauemmin tulee varata aikaa sulatukseen. Sulatettu tuote tulee kypsentää mahdollisimman pian sulatuksen jälkeen.
  2. Ota sulatettu liha huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsennystä.
  3. Voit maustaa kareen oliiviöljyllä, suolalla, mustapippurilla, rosmariinilla ja valkosipulilla käyttöä edeltävänä päivänä tai vähintään muutama tunti ennen valmistusta.
  4. Grillaa maustettua kokonaista luomukaritsan karetta kuumassa grillissä käännellen tai paista paistinpannulla kuumakestoisen ruokaöljyn ja voin seoksessa korkealla lämmöllä noin 6-8 min. ajan.
  5. Kääri liha kypsennyksen jälkeen folioon vetäytymään noin 10 minuutiksi ja leikkaa se kyljyksiksi vetäytymisen jälkeen.

Huomioithan, että tuotteen koko, kypsennyslämpötila sekä erilaiset valmistusmenetelmät ja laitteet vaikuttavat tuotteen kypsennysaikoihin.