Luomukaritsan potka Hasselbackan perunoilla
Valmistusaika
3-5 tuntiaHlömäärä
3-4 hlöäTuoteryhmä
KaritsanlihaAinesosat
1 pkt Tamminen luomu karitsan potka 3 kpl, n. 500 g (pakaste)
3 dl lihalientä
2 oksaa rosmariinia
voita tai öljyä paistamiseen
suolaa ja mustapippuria myllystä
Hasselbackan perunat
8 kpl keskikokoisia perunoita
50 g voita
suolaa myllystä
kuusenkerkkiä koristeluun
Juureslisuke
300 g puna-, kelta- ja raitajuurta
2 rkl öljyä
suolaa myllystä
Vuohenjuustovaahto
150 g vuohenjuustoa
2 dl kermaa
Punaviinikastike
2 dl punaviiniä
1 dl lihalientä
2 rkl voita
1 kpl valkosipulinkynsi
suolaa myllystä
Valmistusohje
- Pakastettu tuote sulatetaan hitaasti omassa pakkauksessaan enintään + 6 asteisessa jääkaapissa ennen sen kypsentämistä. Mitä kookkaampi tuote on kyseessä, sitä kauemmin tulee varata aikaa sulatukseen. Sulatettu tuote tulee kypsentää mahdollisimman pian sulatuksen jälkeen.
- Ota sulatettu liha huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsennystä.
- Ruskista potkia kuumalla paistinpannulla käännellen n. 4 minuutin ajan voin tai kuumakestoisen ruokaöljyn kera. Mausta suolalla ja mustapippurilla myllystä.
- Laita ruskistetut potkat uunivuokaan ja kaada lihaliemi niiden päälle. Ripottele rosmariini potkien pintaan.
- Hauduta 150-asteisessa uunissa n. 3 tunnin ajan tai kunnes potkat ovat mureita.
Huomioithan, että tuotteen koko, kypsennyslämpötila sekä erilaiset valmistusmenetelmät vaikuttavat kypsennysaikoihin.
Hasselbackan perunat
- Leikkaa ohuita, alaosastaan kiinni olevia viiltoja pestyihin ja kuorittuihin perunoihin. Voit käyttää kookasta lusikkaa apuvälineenä viiltojen tekemiseen. Aseta peruna tällöin lusikkaan ja siivuta peruna leikkaamalla veitsellä lusikan reunaan asti.
- Asettele perunat uunivuokaan, ripottele suolaa pintaan ja lisää voi nokareina niiden päälle.
- Paista perunoita 180-asteisessa uunissa noin 40 minuutin ajan. Tarkista kypsyys.
- Koristele kuusenkerkillä.
Juureslisuke
- Kuori ja paloittele juurekset pienemmiksi lohkoiksi.
- Asettele ne uunivuokaan, pirskottele öljyä niiden päälle ja paahda 180-asteisessa uunissa noin 30 minuutin ajan, kunnes juurekset ovat pehmentyneet.
- Mausta lopuksi ripauksella suolaa.
Vuohenjuustovaahto
- Pienennä vuohenjuusto kattilaan ja lisää kerma joukkoon.
- Kuumenna seosta miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen.
- Aja lopuksi mikserillä tasaiseksi.
Punaviinikastike
- Pilko valkosipulinkynsi pieniksi paloiksi ja kuullota voin kanssa kattilassa.
- Lisää punaviini sekä lihaliemi kattilaan. Keitä kokoon, kunnes jäljellä on noin puolet nesteistä.
- Siivilöi kastike ja mausta suolalla. Halutessasi, voit lisätä vielä ruokalusikallisen voita kastikkeeseen kiiltoa tuomaan.