Luomukaritsan potka Hasselbackan perunoilla

Valmistusaika

3-5 tuntia

Hlömäärä

3-4 hlöä

Tuoteryhmä

Karitsanliha

Ainesosat

1 pkt Tamminen luomu karitsan potka 3 kpl, n. 500 g (pakaste)

3 dl lihalientä
2 oksaa rosmariinia
voita tai öljyä paistamiseen
suolaa ja mustapippuria myllystä

 

Hasselbackan perunat

8 kpl keskikokoisia perunoita
50 g voita
suolaa myllystä
kuusenkerkkiä koristeluun

 

Juureslisuke

300 g puna-, kelta- ja raitajuurta
2 rkl öljyä
suolaa myllystä

 

Vuohenjuustovaahto

150 g vuohenjuustoa
2 dl kermaa

 

Punaviinikastike

2 dl punaviiniä
1 dl lihalientä
2 rkl voita
1 kpl valkosipulinkynsi
suolaa myllystä

 

Valmistusohje

  1. Pakastettu tuote sulatetaan hitaasti omassa pakkauksessaan enintään + 6 asteisessa jääkaapissa ennen sen kypsentämistä. Mitä kookkaampi tuote on kyseessä, sitä kauemmin tulee varata aikaa sulatukseen. Sulatettu tuote tulee kypsentää mahdollisimman pian sulatuksen jälkeen.
  2. Ota sulatettu liha huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsennystä.
  3. Ruskista potkia kuumalla paistinpannulla käännellen n. 4 minuutin ajan voin tai kuumakestoisen ruokaöljyn kera. Mausta suolalla ja mustapippurilla myllystä.
  4. Laita ruskistetut potkat uunivuokaan ja kaada lihaliemi niiden päälle. Ripottele rosmariini potkien pintaan.
  5. Hauduta 150-asteisessa uunissa n. 3 tunnin ajan tai kunnes potkat ovat mureita.

Huomioithan, että tuotteen koko, kypsennyslämpötila sekä erilaiset valmistusmenetelmät vaikuttavat kypsennysaikoihin.

 

Hasselbackan perunat

  1. Leikkaa ohuita, alaosastaan kiinni olevia viiltoja pestyihin ja kuorittuihin perunoihin. Voit käyttää kookasta lusikkaa apuvälineenä viiltojen tekemiseen. Aseta peruna tällöin lusikkaan ja siivuta peruna leikkaamalla veitsellä lusikan reunaan asti.
  2. Asettele perunat uunivuokaan, ripottele suolaa pintaan ja lisää voi nokareina niiden päälle.
  3. Paista perunoita 180-asteisessa uunissa noin 40 minuutin ajan. Tarkista kypsyys.
  4. Koristele kuusenkerkillä.

 

Juureslisuke

  1. Kuori ja paloittele juurekset pienemmiksi lohkoiksi.
  2. Asettele ne uunivuokaan, pirskottele öljyä niiden päälle ja paahda 180-asteisessa uunissa noin 30 minuutin ajan, kunnes juurekset ovat pehmentyneet.
  3. Mausta lopuksi ripauksella suolaa.

 

Vuohenjuustovaahto

  1. Pienennä vuohenjuusto kattilaan ja lisää kerma joukkoon.
  2. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen.
  3. Aja lopuksi mikserillä tasaiseksi.

 

Punaviinikastike

  1. Pilko valkosipulinkynsi pieniksi paloiksi ja kuullota voin kanssa kattilassa.
  2. Lisää punaviini sekä lihaliemi kattilaan. Keitä kokoon, kunnes jäljellä on noin puolet nesteistä.
  3. Siivilöi kastike ja mausta suolalla. Halutessasi, voit lisätä vielä ruokalusikallisen voita kastikkeeseen kiiltoa tuomaan.