Luomukaritsan ulkofileen kypsennysvinkki
Valmistusaika
Max 30 minHlömäärä
3-4 hlöäTuoteryhmä
KaritsanlihaAinesosat
1 pkt Tamminen luomu karitsan ulkofilee 2 kpl, n. 500 g (pakaste)
2 rkl voita tai kuumakestoista ruokaöljyä paistamiseen
suolaa ja mustapippuria myllystä
2 kpl valkosipulinkynsiä
Valmistusohje
- Pakastettu tuote sulatetaan hitaasti omassa pakkauksessaan enintään + 6 asteisessa jääkaapissa ennen sen kypsentämistä. Mitä kookkaampi tuote on kyseessä, sitä kauemmin tulee varata aikaa sulatukseen. Sulatettu tuote tulee kypsentää mahdollisimman pian sulatuksen jälkeen.
- Ota sulatettu liha huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsennystä.
- Poista luomukaritsan ulkofileistä kalvot.
- Viipaloi valkosipulinkynnet ohuiksi viipaleiksi.
- Kuullota valkosipuliviipaleet voin tai kuumakestoisen ruokaöljyn kera kuumalla paistinpannulla.
- Lisää ulkofileet paistinpannulle ja paista niitä käännellen n. 4 – 6 minuutin ajan. Mausta suolalla ja mustapippurilla myllystä.
- Kääri liha kypsennyksen jälkeen folioon vetäytymään n. 10 minuutiksi.
- Viipaloi ulkofileet ja tarjoile esimerkiksi paahdettujen kasvisten kera.
Huomioithan, että tuotteen koko, kypsennyslämpötila sekä erilaiset valmistusmenetelmät ja laitteet vaikuttavat tuotteen kypsennysaikoihin.