Luomukaritsan ulkofileen kypsennysvinkki

Valmistusaika

Max 30 min

Hlömäärä

3-4 hlöä

Tuoteryhmä

Karitsanliha

Ainesosat

1 pkt Tamminen luomu karitsan ulkofilee 2 kpl, n. 500 g (pakaste)

2 rkl voita tai kuumakestoista ruokaöljyä paistamiseen
suolaa ja mustapippuria myllystä
2 kpl valkosipulinkynsiä

Valmistusohje

  1. Pakastettu tuote sulatetaan hitaasti omassa pakkauksessaan enintään + 6 asteisessa jääkaapissa ennen sen kypsentämistä. Mitä kookkaampi tuote on kyseessä, sitä kauemmin tulee varata aikaa sulatukseen. Sulatettu tuote tulee kypsentää mahdollisimman pian sulatuksen jälkeen.
  2. Ota sulatettu liha huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsennystä.
  3. Poista luomukaritsan ulkofileistä kalvot.
  4. Viipaloi valkosipulinkynnet ohuiksi viipaleiksi.
  5. Kuullota valkosipuliviipaleet voin tai kuumakestoisen ruokaöljyn kera kuumalla paistinpannulla.
  6. Lisää ulkofileet paistinpannulle ja paista niitä käännellen n. 4 – 6 minuutin ajan. Mausta suolalla ja mustapippurilla myllystä.
  7. Kääri liha kypsennyksen jälkeen folioon vetäytymään n. 10 minuutiksi.
  8. Viipaloi ulkofileet ja tarjoile esimerkiksi paahdettujen kasvisten kera.

Huomioithan, että tuotteen koko, kypsennyslämpötila sekä erilaiset valmistusmenetelmät ja laitteet vaikuttavat tuotteen kypsennysaikoihin.