Wanted by Grill naudan Maminha kesäkurpitsasalaatin kera
Valmistusaika
1 tuntiHlömäärä
3-4 hlöäTuoteryhmä
NaudanlihaAinesosat
1 kpl Tamminen Wanted by Grill naudan Maminhaa, n. 700 g
suolaa ja mustapippuria myllystä
Kesäkurpitsasalaatti
1 kpl kesäkurpitsaa
1 tl Provencale yrttiseosta
1 tl savustettua paprikajauhetta
120 g parmesan juustoraastetta
suolaa ja mustapippuria myllystä
Lämmin Gnocchi lisuke
300 g gnoccheja
50 g paahdettua paprikaa (säilyke)
50 g oliiveja
Jalapenovoi
100 g huoneenlämpöistä voita
1-2 kpl jalapenoa
1 kpl limeä
½ punttia korianteria
Basilikaöljy koristeluun
1 dl oliiviöljyä
1 puntti basilikaa
Valmistusohje
- Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta.
- Grillaa lihaa grillissä tai paista paistinpannulla korkealla lämmöllä noin 5 min ajan per puoli. Jatka kypsennystä miedommalla lämmöllä vielä n. 15–20 min ajan. Tarkista haluttu kypsyysaste paistomittarin avulla.
- Mausta suolalla ja mustapippurilla myllystä.
- Kääri liha kypsennyksen jälkeen löyhästi folioon vetäytymään noin 10 minuutiksi.
- Viipaloi Maminha ohuiksi viipaleiksi.
Huomioi, että tuotteen koko, kypsennyslämpötila sekä erilaiset valmistusmenetelmät ja laitteet vaikuttavat tuotteen kypsennysaikoihin.
Kesäkurpitsasalaatti
- Pese ja leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi tangoiksi. Asettele tangot pellille leivinpaperin päälle ja ripottele niiden pintaan kevyesti suolaa. Poista hetken päästä kevyesti talouspaperilla painellen tankojen pinnalle noussut neste.
- Mausta tangot yrttiseoksella ja savustetulla paprikajauheella kevyesti käännellen.
- Kypsennä kesäkurpitsatankoja 225 asteisessa uunissa noin 15 minuutin ajan ja lisää paiston lopussa parmesanraaste niiden päälle. Viimeistele ripauksella mustapippuria ja suolaa.
Lämmin Gnocchi lisuke
- Keitä gnocchit keitinvedessä valmistajan ohjeen mukaisesti.
- Lisää pilkottu paprika sekä oliivit gnocchien joukkoon ja viimeistele tarjoiluannos basilikaöljyllä.
Jalopenovoi
- Paloittele jalapenot pieniksi paloiksi ja purista limestä mehut.
- Laita kaikki ainekset sekoitusastian pohjalle ja aja tasaiseksi massaksi sauvasekoittimella.
- Lusikoi massa leivinpaperin päälle pötköksi ja taittele paperi tiiviiksi rullaksi. Laita voi jääkaappiin tunniksi vetäytymään. Leikkaa voista sentin paksuisia kiekkoja.
Basilikaöljy koristeluun
- Sekoita basilikan lehdet ja oliiviöljy sauvasekoittimella tasaiseksi.