Nakkikeitto maalaisnakeista
Ainesosat
1 pkt/280 g Tamminen luomu maalaisnakki
TAI
1 pkt/300 g Tamminen maalaisnakki
7 dl lihalientä
1,5 dl kuviopastaa
2 kpl porkkanaa
1 kpl lanttua
1 kpl sipulia
1 rkl tomaattipyreetä
3 kpl laakerinlehtiä
6 kpl maustepippuria
persiljaa koristeluun
Suolaa myllystä
Valmistusohje
- Pilko nakit, viipaloi sipuli ja paloittele porkkanat ja lanttu kuutioiksi.
- Kuumenna lihaliemi kattilassa kiehuvaksi ja lisää sekaan tomaattipyree, maustepippurit ja laakerinlehdet.
- Lisää joukkoon sipuliviipaleet sekä porkkana- ja lanttukuutiot. Kuumenna kiehuvaksi.
- Lisää joukkoon paloitellut nakit ja pasta, ja jatka keittämistä noin 10 minuutin ajan välillä kevyesti sekoittaen.
Huomioi, että valitun pastan kypsymisaika vaikuttaa keittoaikaan. - Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa myllystä. Ripottele lopuksi keiton päälle hienonnettua persiljaa.