Naudan entrecote perunagratiinin kera

Valmistusaika

2 tuntia

Hlömäärä

3-4 hlöä

Tuoteryhmä

Naudanliha

Ainesosat

1 kpl Tamminen naudan entrecote n. 1,0 kg

1-2 rkl kuumakestoista ruokaöljyä tai voita paistamiseen
suolaa ja mustapippuria myllystä

 

Perunagratiini

4-5 kpl keskikokoista perunaa (rosamunda)
200 g herkkusieniä
150 g voita
suolaa ja valkopippuria
kirveliä tuoreena koristeluun

 

Timjamisipulit

12 kpl minipunasipulia
50 g voita
puntti timjamia

Valmistusohje

Suosittelemme käyttämään kookkaiden palalihojen kypsennyksen yhteydessä lihalämpömittaria, jonka mittausalue on  0-110 astetta. Lihalämpömittarin toimivuus tarkistetaan asettamalla se kuumaan veteen esimerkiksi vesilasiin. Mittari toimii, jos lämpötila nousee.

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta.
  2. Paista lihaa voin tai kuumakestoisen ruokaöljyn kera kuumalla paistinpannulla käännellen, kunnes lihan pinta on ruskistunut kauniiksi.
  3. Siirrä entrecotepala uunivuokaan ja hiero sen pintaan suolaa ja mustapippuria myllystä. Aseta paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan ja kypsennä palaa 130 asteisessa uunissa, kunnes lihan sisälämpötila on noin 58 astetta (medium rare) tai vastaa haluttua kypsyyttä.
  4. Kääri liha kypsennyksen jälkeen löyhästi folioon vetäytymään n. 10 minuutiksi, ennen viipalointia. Huomioi, että lihan sisälämpötila nousee vetäytymisen aikana muutamalla asteella.

Huomioithan, että tuotteen kypsennyslämpötila sekä erilaiset valmistusmenetelmät ja laitteet vaikuttavat tuotteen kypsennysaikoihin.

 

Perunagratiini

  1. Pese perunat ja viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi uunivuokaan.
  2. Viipaloi herkkusienet ja lisää perunoiden joukkoon.
  3. Paloittele voi pieniksi kuutioiksi ja sekoita perunoiden ja herkkusienien joukkoon.
  4. Mausta ripauksella suolaa ja valkopippuria.
  5. Paista gratiinia 180-asteisessa uunissa noin 30 minuutin ajan, tai kunnes perunat ovat pehmenneet.
  6. Koristele tarjolle ripottelemalla tuoretta kirveliä gratiinin päälle.

 

Timjamisipulit

  1. Kuori sipulit ja leikkaa ne puoliksi veitsen avulla.
  2. Kuumenna voi paistinpannulla ja lisää joukkoon sipulit sekä timjaminlehdet.
  3. Kypsennä sipuleita hitaasti hauduttaen keskilämpöisellä paistinpannulla kevyesti käännellen, kunnes ne ovat pehmenneet.