Naudan entrecotepihvi paahdetun myskikurpitsan ja marsalakastikkeen kera

Valmistusaika

1 tunti

Hlömäärä

3-4 hlöä

Tuoteryhmä

Naudanliha

Ainesosat

1 kpl Tamminen naudan entrecote n. 1,0 kg

1–2 rkl voita tai kuumakestoista ruokaöljyä paistamiseen
suolaa ja mustapippuria myllystä

 

Paahdettu myskikurpitsa

1 kpl myskikurpitsaa
2 rkl ruokaöljyä
suolaa ja mustapippuria myllystä

 

Siitakesienilisuke

100 g siitakesieniä
100 g sokeriherneitä
suolaa ja mustapippuria myllystä

 

Marsalakastike

1 kpl porkkanaa
1 kpl palsternakkaa
1 kpl salottisipulia
1 kpl valkosipulin kynttä
2 dl marsalaviiniä
2 dl lihalientä
1 oksa rosmariinia
suolaa ja mustapippuria myllystä
50 g voita kiillotukseen

Valmistusohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen valmistusta.
  2. Leikkaa entrecôtepala noin 2–3 sentin paksuisiksi pihveiksi.
  3. Paista pihvejä voin tai kuumakestoisen ruokaöljyn kera kuumalla paistinpannulla noin kolmen minuutin ajan per puoli.
  4. Mausta lopuksi suolalla ja mustapippurilla myllystä.

Vaihtoehtoisesti

  1. Voit paistaa palaa kokonaisenavoin tai  kuumakestoisen ruokaöljyn kera kuumalla paistinpannulla käännellen, kunnes lihan pinta on ruskistunut kauniiksi.
  2. Siirrä entrecotepala uunivuokaan ja ripottele pintaan suolaa ja pippuria. Aseta paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan ja kypsennä palaa 130 asteisessa uunissa, kunnes lihan sisälämpötila on noin 58 astetta (medium rare).
  3. Kääri liha kypsennyksen jälkeen folioon vetäytymään n.10 minuutiksi, ennen viipalointia. Huomioi, että lihan sisälämpötila nousee vetäytymisen aikana muutamalla asteella.

Huomioithan, että tuotteen kypsennyslämpötila sekä erilaiset valmistusmenetelmät ja laitteet vaikuttavat tuotteen kypsennysaikoihin.

 

Paahdettu myskikurpitsa

  1. Poista halkaistun kurpitsan sisäosan siemenet lusikalla kaapimalla.
  2. Viipaloi kurpitsa ja nosta viipaleet leivinpaperin päälle uunipellille ja ripottele niiden päälle ruokaöljyä sekä suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan.
  3. Kypsennä viipaleita 225 asteisessa uunissa n. 30 minuutin ajan, tai kunnes ne ovat pehmenneet.

 

Siitakesienilisuke

  1. Puhdista ja viipaloi sienet.
  2. Paista viipaleita kuivalla, kuumalla pannulla noin kahden minuutin ajan, kunnes ne ovat hieman pehmenneet.
  3. Lisää sokeriherneet joukkoon ja jatka kuumennusta vielä hetki kevyesti sekoittaen.
  4. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

 

Marsalakastike

  1. Paahda pilkotut sipulit sekä kuutioidut juurekset kuivalla pannulla tai kattilassa.
  2. Lisää joukkoon nesteet sekä rosmariininoksa.
  3. Anna hautua hiljalleen noin ½ tuntia ja siivilöi kastike.
  4. Mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Lisää lopuksi kastikkeeseen kuutioitu voi ja viimeistele kastike voimakkaasti sekoittamalla.