Asian style Naudan lihasuikale Bao Bunit
Valmistusaika
Max 30 minHlömäärä
3-4 hlöäTuoteryhmä
NaudanlihaAinesosat
1 rs Tamminen ohut naudan lihasuikale, Asian style teriyaki 300 g
TAI
1 rs Tamminen ohut naudan lihasuikale, Asian style sweet&sour 300 g
1 rkl voita tai kuumakestoista ruokaöljyä paistamiseen
1 kpl mietoa punaista chilipaprikaa
1/4 puntti korianteria
Shimeji sienilisukesalaatti
Pienikokoinen punakaali
2 kpl porkkanaa
150 g Shimeji sieniä
2 rkl seesamiöljyä
4-6 kpl Bao Bun höyrytettäviä sämpylöitä
Valmistusohje
- Ota naudanlihasuikaleet huoneenlämpöön noin 15 minuutin ajaksi ennen valmistusta.
- Ruskista naudanlihasuikaleita voin tai kuumakestoisen ruokaöljyn kera kuumalla paistinpannulla kevyesti käännellen noin kahden minuutin ajan.
- Jatka kypsennystä vielä miedolla lämmöllä noin kolmen minuutin ajan, kunnes liha on kypsää.
Shimeji sienilisukesalaatti
- Pese ja kuori porkkanat. Suikaloi porkkanat ohuiksi suikaleiksi ja höyrytä niitä höyrykattilassa veden kera noin kahdeksan minuutin ajan.
- Huuhtele sienet ja taputtele ne kuivaksi talouspaperin avulla. Leikkaa sienistä kanta pois ja irrota sienet toisistaan. Kypsennä sienet paahtamalla niitä kuumalla kuivalla paistinpannulla noin kolmen minuutin ajan kevyesti käännellen. Lisää höyrytetyt porkkanasuikaleet joukkoon ja sekoita kevyesti.
- Pese ja suikaloi punakaali ohuiksi suikaleiksi. Lisää punakaalisuikaleet sienien ja porkkanasuikaleiden joukkoon, sekoita kevyesti ja mausta seesamiöljyllä.
Valmista Bao Bunit höyryttämällä tai mikrossa lämmittämällä niiden valmistajan ohjeita noudattaen.
Täytä Bao Bunit kypsennetyillä naudanlihasuikaleilla ja ripottele niiden pintaan viipaloitua chiliä sekä korianterin lehtiä.
Tarjoile Shimeji sienisalaatin kera.