YouTube Facebook Instagram

Naudan maustettu uunipaisti kasvislisukkeella

Ainesosat

1 kpl Tamminen naudan uunipaisti maustettu n.1.2 kg

Mausteinen kasvislisuke

3 dl punaviiniä
2 kpl punasipulia
4 kpl valkosipulin kynttä
4 kpl esikeitettyä perunaa
2 kpl tomaattia
1 kpl paahdettua paprikaa
1 pieni kokoinen kesäkurpitsa
100 g sokeriherneitä
1 puntti persiljaa
4 kpl laakerin lehteä
1 rkl savustettua paprikajauhetta
½ tl kanelia
2 rkl kuumakestoista ruokaöljyä/voita
suolaa ja mustapippuria myllystä

Valmistusohje

Suosittelemme käyttämään lihalämpömittaria, jonka mittausalue on 0–110 astetta uunipaistin kypsennyksen yhteydessä. Lihalämpömittarin toimivuus tarkistetaan asettamalla se kuumaan veteen esimerkiksi vesilasiin. Mittari toimii, jos lämpötila nousee.

  1. Ota naudan uunipaisti huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta.
  2. Poista naudan uunipaisti vakuumipakkauksesta ja aseta paisti (paistopussissa tai ilman) uuniritilälle. Laita ritilän alle korkeareunainen paistopelti, johon on lisätty hieman vettä. Pelti kerää tarvittaessa uunipaistista kypsennyksen aikana luontaisesti poistuvia nesteitä ja rasvaa. Paistopussia käytettäessä pussi suojaa uunia kypsennyksen yhteydessä syntyviltä roiskeilta ja kerää paistiliemen.

HUOMIOI. Mikäli et ole käyttänyt paistopussia, lisää paistopellille paiston aikana sen verran vettä, ettei tippuva neste kuivu paistopeltiin kiinni.

  1. Paista naudan uunipaisti 130-asteisessa uunissa, kunnes paistin sisälämpötila on vähintään 60 astetta. Suosituksemme uunipaistin sisälämpötilaksi on 70 astetta. Naudan uunipaistin kokonaispaistoaika on noin 1–1,5 h/kg.
  2. Naudan uunipaistin sisälämpötilan ollessa halutun asteinen, poistetaan paisti uunista ja annetaan sen vetäytyä noin 15 minuutin ajan. Poista uunipaistin päällä oleva verkko, kun paisti on hieman jäähtynyt.
  3. Viipaloi tarjolle.

 

Mausteinen kasvislisuke

  1. Paloittele esikeitetyt perunat ja kesäkurpitsa kuutioiksi. Pilko tomaatit ja paahdetut paprikat paloiksi.
  2. Pilko punasipuli, hienonna valkosipulinkynnet ja kuullota niitä paistinpannulla kuumakestoisen ruokaöljyn/voin kera. Kaada joukkoon punaviini ja lisää laakerinlehdet.
  3. Lisää joukkoon kesäkurpitsapalat ja perunakuutiot, paloitellut paprikat ja tomaatit ja ripottele mausteet seokseen.
  4. Jatka kypsentämistä noin 5–8 minuutin ajan kevyesti käännellen. Lisää sokeriherneet ja pienennetty persilja kypsennyksen lopussa kasvislisukkeeseen.
  5. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.

OIVA