Naudan ulkofilee lämpimän tomaattisalaatin kera

Valmistusaika

2 tuntia

Hlömäärä

3-4 hlöä

Tuoteryhmä

Naudanliha

Ainesosat

1 kpl Tamminen luomu naudan ulkofile n. 1,0 kg
TAI 1 kpl Tamminen naudan ulkofile n. 1,0 kg
1 rkl voita tai kuumakestoista ruokaöljyä paistamiseen
suolaa ja mustapippuria myllystä

 

Lämmin tomaattisalaatti

500 g värimix minitomaatteja
200 g kukkakaalia
1 rkl kuumakestoista ruokaöljyä paistamiseen
suolaa ja mustapippuria myllystä
minibroccolinin kukintoja koristeluun

 

Punaviinikastike

2 dl punaviiniä
1 dl lihalientä
2 rkl voita
1 kpl valkosipulinkynsi
suolaa

Valmistusohje

Suosittelemme käyttämään kookkaiden palalihojen kypsennyksen yhteydessä lihalämpömittaria, jonka mittausalue on  0-110 astetta. Lihalämpömittarin toimivuus tarkistetaan asettamalla se kuumaan veteen esimerkiksi vesilasiin. Mittari toimii, jos lämpötila nousee.

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta.
  2. Paista lihaa voin tai kuumakestoisen ruokaöljyn kera kuumalla paistinpannulla käännellen, kunnes lihan pinta on ruskistunut kauniiksi.
  3. Siirrä ulkofileepala uunivuokaan ja ripottele pintaan suolaa ja pippuria myllystä.
  4. Aseta paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan ja kypsennä ulkofilettä 150 asteisessa uunissa, kunnes lihan sisälämpötila on noin 55 astetta (medium rare) tai vastaa haluttua kypsyyttä.
  5. Kääri liha kypsennyksen jälkeen löyhästi folioon vetäytymään noin 10 minuutiksi, ennen paloittelua paksuiksi viipaleiksi. Huomioi, että lihan sisälämpötila nousee vetäytymisen aikana muutamalla asteella

Huomioi, että tuotteen koko, kypsennyslämpötila sekä erilaiset valmistusmenetelmät ja laitteet vaikuttavat tuotteen kypsennysaikoihin.

 

Lämmin tomaattisalaatti

  1. Huuhtele tomaatit kevyesti juoksevan veden alla ja kuivaa ne talouspaperilla. Puolita tomaatit veitsen avulla.
  2. Kuumenna voi paistinpannulla ja lisää tomaatit joukkoon.
  3. Kypsennä tomaatteja hitaasti hauduttaen keskilämpöisellä paistinpannulla kevyesti käännellen, kunnes ne ovat pehmenneet.
  4. Viipaloi kukkakaali ohuiksi lastuiksi ja lisää tomaattien joukkoon. Kypsennä aineksia vielä muutaman minuutin ajan kevyesti sekoittaen.
  5. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria myllystä.

 

Punaviinikastike

  1. Pilko valkosipulinkynsi pieniksi paloiksi ja kuullota voin kanssa kattilassa.
  2. Lisää punaviini sekä lihaliemi kattilaan. Keitä kokoon, kunnes jäljellä on noin puolet nesteistä.
  3. Siivilöi kastike ja mausta suolalla maun mukaan. Halutessasi voit lisätä vielä ruokalusikallisen voita kastikkeeseen kiiltoa tuomaan.