YouTube Facebook Instagram

Naudan ulkofilee lämpimän tomaattisalaatin kera

Ainesosat

1 kg Naudan ulkofilettä
1 rkl voita tai kuumakestoista ruokaöljyä paistamiseen
suolaa ja mustapippuria myllystä

 

Lämmin tomaattisalaatti

500 g värimix minitomaatteja
200 g kukkakaalia
1 rkl kuumakestoista ruokaöljyä paistamiseen
suolaa ja mustapippuria myllystä
minibroccolinin kukintoja koristeluun

 

Punaviinikastike

2 dl punaviiniä
1 dl lihalientä
2 rkl voita
1 kpl valkosipulinkynsi
suolaa

Valmistusohje

Suosittelemme käyttämään kookkaiden palalihojen kypsennyksen yhteydessä lihalämpömittaria, jonka mittausalue on  0-110 astetta. Lihalämpömittarin toimivuus tarkistetaan asettamalla se kuumaan veteen esimerkiksi vesilasiin. Mittari toimii, jos lämpötila nousee.

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen valmistusta.
  2. Paista lihaa voin tai kuumakestoisen ruokaöljyn kera kuumalla paistinpannulla käännellen, kunnes lihan pinta on ruskistunut kauniiksi.
  3. Siirrä ulkofileepala uunivuokaan ja ripottele pintaan suolaa ja pippuria.
  4. Aseta paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan ja kypsennä ulkofilettä 150 asteisessa uunissa, kunnes lihan sisälämpötila on noin 55 astetta (medium rare) tai vastaa haluttua kypsyyttä.
  5. Kääri liha kypsennyksen jälkeen löyhästi folioon vetäytymään n.10 minuutiksi, ennen paloittelua paksuiksi viipaleiksi. Huomioi, että lihan sisälämpötila nousee vetäytymisen aikana muutamalla asteella

 

Lämmin tomaattisalaatti

  1. Huuhtele tomaatit ja puolita ne veitsen avulla.
  2. Kuumenna voi paistinpannulla ja lisää tomaatit joukkoon.
  3. Kypsennä tomaatteja hitaasti hauduttaen keskilämpöisellä paistinpannulla kevyesti käännellen, kunnes ne ovat pehmenneet.
  4. Viipaloi kukkakaali ohuiksi lastuiksi ja lisää tomaattien joukkoon.
  5. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria myllystä.

 

Punaviinikastike

  1. Pilko valkosipulinkynsi pieniksi paloiksi ja kuullota voin kanssa kattilassa.
  2. Lisää punaviini sekä lihaliemi kattilaan. Keitä kokoon, kunnes jäljellä on noin puolet nesteistä.
  3. Siivilöi kastike ja mausta suolalla maun mukaan. Halutessasi voit lisätä vielä ruokalusikallisen voita kastikkeeseen kiiltoa tuomaan.

 

OIVA