Naudan ulkofilee zucchinilisukkeen kera

Valmistusaika

1 tunti

Hlömäärä

3-4 hlöä

Tuoteryhmä

Naudanliha

Ainesosat

1 kpl Tamminen luomu naudan ulkofile n. 1,0 kg
TAI 1 kpl Tamminen naudan ulkofile n. 1,0 kg

1 -2 rkl voita tai kuumakestoista ruokaöljyä paistamiseen
suolaa ja mustapippuria myllystä

 

Tomaattisalaatti

500 g minitomaatteja
1 puntti kevätsipulia
1 ruukku basilikaa
80 g pinjansiemeniä

 

Zucchinilisuke

6 kpl minizucchinia
1 rkl voita tai kuumakestoista ruokaöljyä paistamiseen

 

Punaviinikastike

2 dl punaviiniä
1 dl lihalientä
2 rkl voita
1 kpl valkosipulinkynsi
suolaa

Valmistusohje

Suosittelemme käyttämään kookkaiden palalihojen kypsennyksen yhteydessä lihalämpömittaria, jonka mittausalue on  0-110 astetta. Lihalämpömittarin toimivuus tarkistetaan asettamalla se kuumaan veteen esimerkiksi vesilasiin. Mittari toimii, jos lämpötila nousee.

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen valmistusta.
  2. Paista lihaa voin tai kuumakestoisen ruokaöljyn kera kuumalla paistinpannulla käännellen, kunnes lihan pinta on ruskistunut kauniiksi.
  3. Siirrä ulkofileepala uunivuokaan ja ripottele pintaan suolaa ja pippuria myllystä.
  4. Aseta paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan ja kypsennä ulkofilettä 150 asteisessa uunissa, kunnes lihan sisälämpötila on noin 55 astetta (medium rare) tai vastaa haluttua kypsyyttä.
  5. Kääri liha kypsennyksen jälkeen löyhästi folioon vetäytymään n.10 minuutiksi, ennen paloittelua paksuiksi viipaleiksi. Huomioi, että lihan sisälämpötila nousee vetäytymisen aikana muutamalla asteella.

Huomioithan, että tuotteen kypsennyslämpötila sekä erilaiset valmistusmenetelmät ja laitteet vaikuttavat tuotteen kypsennysaikoihin.

 

Tomaattisalaatti

  1. Leikkaa kevätsipuli ohuiksi viipaleiksi kulhoon ja lisää joukkoon tomaatit sekä pieneksi revityt basilikan lehdet.
  2. Paahda pinjansiemeniä kuumalla ja kuivalla paistinpannulla kevyesti käännellen ja lisää ne tomaattisalaattiin.

 

Zucchinilisuke

  1. Paista minizucchineja kuumalla paistinpannulla voin tai kuumakestoisen ruokaöljyn kera, kunnes niissä on ruskistunut pinta.

 

Punaviinikastike

  1. Pilko valkosipulinkynsi pieniksi paloiksi ja kuullota voin kanssa kattilassa.
  2. Lisää punaviini sekä lihaliemi kattilaan. Keitä kokoon, kunnes jäljellä on noin puolet nesteistä.
  3. Siivilöi kastike ja mausta suolalla maun mukaan. Halutessasi voit lisätä vielä ruokalusikallisen voita kastikkeeseen kiiltoa tuomaan.
  4. Koristele annos esimerkiksi kurkkuyrttikukilla ja lehtipersiljalla.