Naudan ulkofilee zucchinilisukkeen kera
Ainesosat
n. 1 kg Naudan ulkofilettä
1 rkl voita tai kuumakestoista ruokaöljyä paistamiseen
suolaa ja mustapippuria
Tomaattisalaatti
500 g minitomaatteja
1 puntti kevätsipulia
1 ruukku basilikaa
80 g pinjansiemeniä
Zucchinilisuke
6 kpl minizucchinia
1 rkl voita tai kuumakestoista ruokaöljyä paistamiseen
Punaviinikastike
2 dl punaviiniä
1 dl lihalientä
2 rkl voita
1 kpl valkosipulinkynsi
suolaa
Valmistusohje
Suosittelemme käyttämään kookkaiden palalihojen kypsennyksen yhteydessä lihalämpömittaria, jonka mittausalue on 0-110 astetta. Lihalämpömittarin toimivuus tarkistetaan asettamalla se kuumaan veteen esimerkiksi vesilasiin. Mittari toimii, jos lämpötila nousee.
- Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen valmistusta.
- Paista lihaa voin tai kuumakestoisen ruokaöljyn kera kuumalla paistinpannulla käännellen, kunnes lihan pinta on ruskistunut kauniiksi.
- Siirrä ulkofileepala uunivuokaan ja ripottele pintaan suolaa ja pippuria.
- Aseta paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan ja kypsennä ulkofilettä 150 asteisessa uunissa, kunnes lihan sisälämpötila on noin 55 astetta (medium rare) tai vastaa haluttua kypsyyttä.
- Kääri liha kypsennyksen jälkeen löyhästi folioon vetäytymään n.10 minuutiksi, ennen paloittelua paksuiksi viipaleiksi. Huomioi, että lihan sisälämpötila nousee vetäytymisen aikana muutamalla asteella.
Tomaattisalaatti
- Leikkaa kevätsipuli ohuiksi viipaleiksi kulhoon ja lisää joukkoon tomaatit sekä pieneksi revityt basilikan lehdet.
- Paahda pinjansiemeniä kuumalla ja kuivalla paistinpannulla kevyesti käännellen ja lisää ne tomaattisalaattiin.
Zucchinilisuke
- Paista minizucchineja kuumalla paistinpannulla voin tai kuumakestoisen ruokaöljyn kera, kunnes niissä on ruskistunut pinta.
Punaviinikastike
- Pilko valkosipulinkynsi pieniksi paloiksi ja kuullota voin kanssa kattilassa.
- Lisää punaviini sekä lihaliemi kattilaan. Keitä kokoon, kunnes jäljellä on noin puolet nesteistä.
- Siivilöi kastike ja mausta suolalla maun mukaan. Halutessasi voit lisätä vielä ruokalusikallisen voita kastikkeeseen kiiltoa tuomaan.
- Koristele annos esimerkiksi kurkkuyrttikukilla ja lehtipersiljalla.