Asian style naudanlihasuikale sweet & sour -mangolisukkeella
Valmistusaika
Max 30 minHlömäärä
3-4 hlöäTuoteryhmä
NaudanlihaAinesosat
1 rs Tamminen ohut naudan lihasuikale 300 g
makuvariaatiot:
Asian style teriyaki
Asian style sweet & sour
Asian style sriracha-lime
1 rkl voita tai kuumakestoista ruokaöljyä paistamiseen
Sweet & Sour -mangolisuke
100 g mangoa viipaleina
1 kpl pinaattikiinankaalia
1 kpl mietoa punaista chilipaprikaa
2 rkl sweet chilikastiketta
Korianteria koristeluun
Sokerihernesalaatti
150 g sokeriherneitä
1 rkl mustia seesaminsiemeniä
1 rkl riisiviinietikkaa
suolaa maun mukaan
Lisukeriisi
2 dl riisiä
4 dl vettä
suolaa myllystä
Valmistusohje
- Ota naudanlihasuikaleet huoneenlämpöön noin 15 minuutin ajaksi ennen valmistusta.
- Ruskista naudanlihasuikaleita voin tai kuumakestoisen ruokaöljyn kera kuumalla paistinpannulla kevyesti käännellen noin kahden minuutin ajan.
- Jatka kypsennystä vielä miedolla lämmöllä noin kolmen minuutin ajan, kunnes liha on kypsää.
Sweet & Sour -mangolisuke
- Huuhtele pinaattikiinankaali ja chilipaprika ja kuivaa ne kevyesti talouspaperilla painellen.
- Viipaloi chilipaprika ohuiksi viipaleiksi ja irrota kaalin lehdet repimällä.
- Viipaloi kuorittu mango ohuiksi viipaleiksi tai kuutioiksi.
- Lisää ainekset kulhoon ja kaada niiden joukkoon sweet chilikastike. Sekoita kastike kevyesti käännellen. Koristele lisuke tarjolle korianterinlehdillä.
Sokerihernesalaatti
- Huuhtele sokeriherneet ja kuivaa ne kevyesti talouspaperilla painellen.
- Viipaloi sokeriherneet pituussuunnassa ohuiksi viipaleiksi.
- Asettele viipaleet tarjoiluastiaan ja ripottele niiden päälle riisiviinietikka ja seesaminsiemenet.
Lisukeriisi
- Kaada vesi kattilaan ja lisää joukkoon kurkuma ja ripaus suolaa.
- Kuumenna kiehuvaksi ja lisää riisit kattilaan.
- Keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuutin ajan välillä kevyesti käännellen, kunnes riisi on kypsää.
- Tarkkaile veden määrää keittämisen yhteydessä ja lisää pieni määrä vettä tarvittaessa.
- Nosta kattila pois liedeltä ja anna riisin vetäytyä hetki ennen tarjoilua.