Asian style naudanlihasuikale sweet & sour -mangolisukkeella

Valmistusaika

Max 30 min

Hlömäärä

3-4 hlöä

Tuoteryhmä

Naudanliha

Ainesosat

1 rs Tamminen ohut naudan lihasuikale 300 g
makuvariaatiot:
Asian style teriyaki 
Asian style sweet & sour 
Asian style sriracha-lime 
1 rkl voita tai kuumakestoista ruokaöljyä paistamiseen

 

Sweet & Sour -mangolisuke

100 g mangoa viipaleina
1 kpl pinaattikiinankaalia
1 kpl mietoa punaista chilipaprikaa
2 rkl sweet chilikastiketta
Korianteria koristeluun

 

Sokerihernesalaatti

150 g sokeriherneitä
1 rkl mustia seesaminsiemeniä
1 rkl riisiviinietikkaa
suolaa maun mukaan

 

Lisukeriisi

2 dl riisiä
4 dl vettä
suolaa myllystä

Valmistusohje

  1. Ota naudanlihasuikaleet huoneenlämpöön noin 15 minuutin ajaksi ennen valmistusta.
  2. Ruskista naudanlihasuikaleita voin tai kuumakestoisen ruokaöljyn kera kuumalla paistinpannulla kevyesti käännellen noin kahden minuutin ajan.
  3. Jatka kypsennystä vielä miedolla lämmöllä noin kolmen minuutin ajan, kunnes liha on kypsää.

Sweet & Sour -mangolisuke

  1. Huuhtele pinaattikiinankaali ja chilipaprika ja kuivaa ne kevyesti talouspaperilla painellen.
  2. Viipaloi chilipaprika ohuiksi viipaleiksi ja irrota kaalin lehdet repimällä.
  3. Viipaloi kuorittu mango ohuiksi viipaleiksi tai kuutioiksi.
  4. Lisää ainekset kulhoon ja kaada niiden joukkoon sweet chilikastike. Sekoita kastike kevyesti käännellen. Koristele lisuke tarjolle korianterinlehdillä.

 

Sokerihernesalaatti

  1. Huuhtele sokeriherneet ja kuivaa ne kevyesti talouspaperilla painellen.
  2. Viipaloi sokeriherneet pituussuunnassa ohuiksi viipaleiksi.
  3. Asettele viipaleet tarjoiluastiaan ja ripottele niiden päälle riisiviinietikka ja seesaminsiemenet.

 

Lisukeriisi

  1. Kaada vesi kattilaan ja lisää joukkoon kurkuma ja ripaus suolaa.
  2. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää riisit kattilaan.
  3. Keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuutin ajan välillä kevyesti käännellen, kunnes riisi on kypsää.
  4. Tarkkaile veden määrää keittämisen yhteydessä ja lisää pieni määrä vettä tarvittaessa.
  5. Nosta kattila pois liedeltä ja anna riisin vetäytyä hetki ennen tarjoilua.