Asian style naudanlihasuikale teriyakikastikkeen ja riisin kera
Valmistusaika
Max 30 minHlömäärä
3-4 hlöäTuoteryhmä
NaudanlihaAinesosat
1 rs Tamminen ohut naudan lihasuikale 300 g
makuvariaatiot:
Asian style teriyaki
Asian style sweet & sour
Asian style sriracha-lime
1 rkl voita tai kuumakestoista ruokaöljyä paistamiseen
Teriyakikastike
1 dl soijakastiketta
0,5 dl riisiviinietikkaa
0,5 dl ruokosokeria
2 rkl seesamiöljyä
1 rkl inkivääriä raasteena
1 kpl valkosipulin kynsi, murskattuna
1-2 tl massitärkkelystä suurustamiseen
Paahdettu parsakaali
200 g parsakaalia
1 rkl voita tai öljyä paistamiseen
suolaa
Keitetyt kananmunat
4 kpl kananmunia
vettä keittämiseen
Lisukeriisi
2 dl riisiä
4 dl vettä
suolaa myllystä
Valmistusohje
- Ota naudanlihasuikaleet huoneenlämpöön noin 15 minuutin ajaksi ennen valmistusta.
- Ruskista naudanlihasuikaleita voin tai kuumakestoisen ruokaöljyn kera kuumalla paistinpannulla kevyesti käännellen noin kahden minuutin ajan.
- Jatka kypsennystä vielä miedolla lämmöllä noin kolmen minuutin ajan, kunnes liha on kypsää.
Teriyakikastike
- Sekoita kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta kevyesti sekoittaen.
- Suurusta kastike sekoittamalla maissitärkkelys pieneen määrään kylmää vettä, ja valuttamalla se sekoittaen kastikkeen joukkoon. Anna kiehua vielä hetki ja nosta kastike jäähtymään.
- Asettele erilliseen astiaan tarjolle.
Paahdettu parsakaali
- Huuhtele parsakaali ja kuivaa kevyesti talouspaperilla painellen.
- Viipaloi parsakaali pituussuunassa ohuksi viipaleiksi.
- Kuumenna öljy tai voi paistinpannulla ja lisää parsakaaliviipaleet pannulle.
- Paahda viipaleita paistinpannulla kevyesti käännellen n. 3- 5 minuutin ajan.
- Mausta ripauksella suolaa.
Keitetyt kananmunat
- Asettele kananmunat kattilaan ja lisää niiden päälle vettä sen verran, että kananmunat peittyvät.
- Keitä kananmunia noin kuuden minuutin ajan. Aika lasketaan hetkestä, jolloin vesi kiehuu.
- Jäähdytä munat kylmässä vedessä. Kuori ja halkaise ne tarjolle.
Lisukeriisi
- Kaada vesi kattilaan ja lisää joukkoon kurkuma ja ripaus suolaa.
- Kuumenna kiehuvaksi ja lisää riisit kattilaan.
- Keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuutin ajan välillä kevyesti käännellen, kunnes riisi on kypsää.
- Tarkkaile veden määrää keittämisen yhteydessä ja lisää pieni määrä vettä tarvittaessa.
- Nosta kattila pois liedeltä ja anna riisin vetäytyä hetki ennen tarjoilua.