Asian style naudanlihasuikale teriyakikastikkeen ja riisin kera

Valmistusaika

Max 30 min

Hlömäärä

3-4 hlöä

Tuoteryhmä

Naudanliha

Ainesosat

1 rs Tamminen ohut naudan lihasuikale 300 g
makuvariaatiot:
Asian style teriyaki 
Asian style sweet & sour 
Asian style sriracha-lime 
1 rkl voita tai kuumakestoista ruokaöljyä paistamiseen

 

Teriyakikastike

1 dl soijakastiketta
0,5 dl riisiviinietikkaa
0,5 dl ruokosokeria
2 rkl seesamiöljyä
1 rkl inkivääriä raasteena
1 kpl valkosipulin kynsi, murskattuna
1-2 tl massitärkkelystä suurustamiseen

 

Paahdettu parsakaali

200 g parsakaalia
1 rkl voita tai öljyä paistamiseen
suolaa

 

Keitetyt kananmunat

4 kpl kananmunia
vettä keittämiseen

 

Lisukeriisi

2 dl riisiä
4 dl vettä
suolaa myllystä

Valmistusohje

  1. Ota naudanlihasuikaleet huoneenlämpöön noin 15 minuutin ajaksi ennen valmistusta.
  2. Ruskista naudanlihasuikaleita voin tai kuumakestoisen ruokaöljyn kera kuumalla paistinpannulla kevyesti käännellen noin kahden minuutin ajan.
  3. Jatka kypsennystä vielä miedolla lämmöllä noin kolmen minuutin ajan, kunnes liha on kypsää.

 

Teriyakikastike

  1. Sekoita kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta kevyesti sekoittaen.
  2. Suurusta kastike sekoittamalla maissitärkkelys pieneen määrään kylmää vettä, ja valuttamalla se sekoittaen kastikkeen joukkoon. Anna kiehua vielä hetki ja nosta kastike jäähtymään.
  3. Asettele erilliseen astiaan tarjolle.

 

Paahdettu parsakaali

  1. Huuhtele parsakaali ja kuivaa kevyesti talouspaperilla painellen.
  2. Viipaloi parsakaali pituussuunassa ohuksi viipaleiksi.
  3. Kuumenna öljy tai voi paistinpannulla ja lisää parsakaaliviipaleet pannulle.
  4. Paahda viipaleita paistinpannulla kevyesti käännellen n. 3- 5 minuutin ajan.
  5. Mausta ripauksella suolaa.

 

Keitetyt kananmunat

  1. Asettele kananmunat kattilaan ja lisää niiden päälle vettä sen verran, että kananmunat peittyvät.
  2. Keitä kananmunia noin kuuden minuutin ajan. Aika lasketaan hetkestä, jolloin vesi kiehuu.
  3. Jäähdytä munat kylmässä vedessä. Kuori ja halkaise ne tarjolle.

 

Lisukeriisi

  1. Kaada vesi kattilaan ja lisää joukkoon kurkuma ja ripaus suolaa.
  2. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää riisit kattilaan.
  3. Keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuutin ajan välillä kevyesti käännellen, kunnes riisi on kypsää.
  4. Tarkkaile veden määrää keittämisen yhteydessä ja lisää pieni määrä vettä tarvittaessa.
  5. Nosta kattila pois liedeltä ja anna riisin vetäytyä hetki ennen tarjoilua.