Paneroitu miniwienerleike porkkanalisukkeella

Valmistusaika

Max 30 min

Hlömäärä

3-4 hlöä

Tuoteryhmä

Porsaanliha

Ainesosat

1 rs Tamminen porsaan paneroituja miniwienerleik2 250 g

2-4 rkl voita tai kuumakestoista ruokaöljyä paistamiseen

 

Porkkanalisuke

400 g porkkanamixia (värilajitelma)
2 rkl voita tai kuumakestoista ruokaöljyä paistamiseen
sokeria, suolaa ja valkopippuria myllystä
½ punttia timjamia koristeluun

 

Korianterimajoneesi

2 dl ruokaöljyä
1 kananmuna
1 tl valkoviinietikkaa
1 tl sinappia
½ punttia korianteria
1 rkl sitruunanmehua
suolaa maun mukaan

 

Valmistusohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen valmistusta.
  2. Paista miniwienerleikkeitä kohtalaisella lämmöllä paistinpannulla reilussa määrässä kuumakestoista öljyä tai kuumakestoisen öljyn ja voin seoksessa n. 5 minuutin ajan kevyesti käännellen, kunnes leikkeiden pinta on kullanruskea.
    Huomioithan, että paneroidut miniwienerleikkeet sisältävät valmiiksi ainesosissaan mausteita ja suolaa.

 

Porkkanalisuke

  1. Paista kuorittuja ja paloiteltuja porkkanoita voin tai kuumakestoisen ruokaöljyn kera kohtalaisella lämmöllä paistinpannulla kevyesti käännellen noin neljän minuutin ajan, kunnes ne ovat hieman pehmenneet.
  2. Mausta ripauksella sokeria, suolaa ja valkopippuria.

 

Korianterimajoneesi

  1. Riko kananmuna kapeaan ja korkeaan astiaan siten, että keltuainen jää ehjäksi. Lisää ruokaöljy, valkoviinietikka ja sinappi
  2. Paina sauvasekoitin astian pohjalle ja käynnistä. Laske ja nosta sauvasekoitin kertaalleen astiassa noin 15–20 sekuntia kestävän sekoituksen aikana.
  3. Majoneesi on valmista, kun seos on kiiltävää ja paksua.
  4. Sekoita perusmajoneesin sekaan korianteri ja sitruunamehu ja mausta lopuksi suolalla.
    Huomioi, että majoneesiin käytettävien aineksien tulee olla huoneenlämpöisiä.