Paneroitu miniwienerleike porkkanalisukkeella
Valmistusaika
Max 30 minHlömäärä
3-4 hlöäTuoteryhmä
PorsaanlihaAinesosat
1 rs Tamminen porsaan paneroituja miniwienerleik2 250 g
2-4 rkl voita tai kuumakestoista ruokaöljyä paistamiseen
Porkkanalisuke
400 g porkkanamixia (värilajitelma)
2 rkl voita tai kuumakestoista ruokaöljyä paistamiseen
sokeria, suolaa ja valkopippuria myllystä
½ punttia timjamia koristeluun
Korianterimajoneesi
2 dl ruokaöljyä
1 kananmuna
1 tl valkoviinietikkaa
1 tl sinappia
½ punttia korianteria
1 rkl sitruunanmehua
suolaa maun mukaan
Valmistusohje
- Ota liha huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen valmistusta.
- Paista miniwienerleikkeitä kohtalaisella lämmöllä paistinpannulla reilussa määrässä kuumakestoista öljyä tai kuumakestoisen öljyn ja voin seoksessa n. 5 minuutin ajan kevyesti käännellen, kunnes leikkeiden pinta on kullanruskea.
Huomioithan, että paneroidut miniwienerleikkeet sisältävät valmiiksi ainesosissaan mausteita ja suolaa.
Porkkanalisuke
- Paista kuorittuja ja paloiteltuja porkkanoita voin tai kuumakestoisen ruokaöljyn kera kohtalaisella lämmöllä paistinpannulla kevyesti käännellen noin neljän minuutin ajan, kunnes ne ovat hieman pehmenneet.
- Mausta ripauksella sokeria, suolaa ja valkopippuria.
Korianterimajoneesi
- Riko kananmuna kapeaan ja korkeaan astiaan siten, että keltuainen jää ehjäksi. Lisää ruokaöljy, valkoviinietikka ja sinappi
- Paina sauvasekoitin astian pohjalle ja käynnistä. Laske ja nosta sauvasekoitin kertaalleen astiassa noin 15–20 sekuntia kestävän sekoituksen aikana.
- Majoneesi on valmista, kun seos on kiiltävää ja paksua.
- Sekoita perusmajoneesin sekaan korianteri ja sitruunamehu ja mausta lopuksi suolalla.
Huomioi, että majoneesiin käytettävien aineksien tulee olla huoneenlämpöisiä.