Perinnesavustamon herkullinen pikkujoulutarjoilu

Valmistusaika

1 tunti

Hlömäärä

3-4 hlöä

Tuoteryhmä

Lihavalmisteet

Ainesosat

1 kpl Tamminen kypsä joulukinkku
n. 2,5 kg TAI
Tamminen kypsä jälkiuunikinkku
n. 1,0 kg

 

Paahdettu vihanneslisuke

300 g ruusukaalia
200 g myskikurpitsaa
200 g bataattia
2 rkl voita tai kuumakestoista ruokaöljyä paistamiseen
suolaa ja mustapippuria myllystä

 

Raikas gnocchisalaatti

300 g gnoccheja
300 g värikkäitä kirsikkatomaatteja
150 g babypinaattia
2 rkl vaaleaa balsamiviinietikkakastiketta
suolaa myllystä

 

Luumut punaviinissä

4 – 5 kpl kpl luumuja
2 dl punaviiniä
0,5 dl sokeria
1 rkl voita paistamiseen

 

 

Valmistusohje

Kinkun kuorrutus

  1. Leikkaa kinkun päälliverkko pois saksia tai veistä apuna käyttäen. Poista samalla myös päälliosan nahka ja haluamasi määrä silavaa.
  2. Kuorruta kinkku perinteisellä tavalla sivelemällä kinkun pintaan ohuelti sinappia ja korppujauhoja. Paista kinkun kuorrutetta uunissa 225 asteessa noin 10-15 minuuttia, kunnes kuorrutus on saanut kauniin värin.

 

Paahdettu vihanneslisuke

  1. Huuhtele bataatti, ruusukaalit ja myskikurpitsa kevyesti juoksevan veden alla ja kuivaa ne talouspaperilla.
  2. Poista ruusukaalien kova kanta ja uloimmat lehdet. Halkaise ruusukaalit veitsen avulla puolikkaiksi paloiksi.
  3. Halkaise myös myskikurpitsa ja poista halkaistun kurpitsan sisäosan siemenet lusikalla kaapimalla. Paloittele myskikurpitsa kookkaiksi kuutioiksi.
  4. Kuori bataatti veitsen avulla ja paloittele kuutioiksi.
  5. Nosta ainekset leivinpaperin päälle uunipellille ja ripottele niiden päälle oliiviöljyä.
  6. Kypsennä aineksia 200 asteisessa uunissa n. 20-30 minuutin ajan, tai kunnes ne ovat pehmenneet.
  7. Mausta suolalla ja mustapippurilla myllystä.

 

Raikas gnocchisalaatti

  1. Keitä gnocchit kattilassa kiehuvassa vedessä valmistajan ohjeiden mukaan.
  2. Huuhtele pinaatinlehdet ja tomaatit kevyesti juoksevan veden alla ja kuivaa ne talouspaperilla.
  3. Puolita tomaatit veitsen avulla kulhoon ja ripottele niiden päälle vaaleaa balsamiviinietikaa kevyesti sekoittaen.
  4. Lisää kypsennetyt gnocchit tomaattien joukkoon ja sekoita.
  5. Mausta suolalla ja mustapippurilla myllystä.
  6. Viimeistele tarjoiluannos pinaatinlehdillä.

 

Luumut punaviinissä

  1. Huuhtele luumut kevyesti juoksevan veden alla ja kuivaa ne talouspaperilla. Halkaise luumut ja poista niistä sisäosan kivet. Viipaloi luumut veitsen avulla saman suuruisiksi viipaleiksi.
  2. Kuumenna voi paistinpannulla. Lisää sokeri sekoittaen voin joukkoon ja anna sen sulaa keskilämmöllä.
  3. Lisää luumuviipaleet pannulle ja kääntele niitä kevyesti muutaman minuutin ajan.
  4. Lisää punaviini ainesten joukkoon sekoittaen ja hauduta hiljalleen noin 15 minuutin ajan.
  5. Jäähdytä ennen tarjoilua.