Perinnesavustamon herkullinen pikkujoulutarjoilu
Valmistusaika
1 tuntiHlömäärä
3-4 hlöäTuoteryhmä
LihavalmisteetAinesosat
1 kpl Tamminen kypsä joulukinkku
n. 2,5 kg TAI
Tamminen kypsä jälkiuunikinkku
n. 1,0 kg
Paahdettu vihanneslisuke
300 g ruusukaalia
200 g myskikurpitsaa
200 g bataattia
2 rkl voita tai kuumakestoista ruokaöljyä paistamiseen
suolaa ja mustapippuria myllystä
Raikas gnocchisalaatti
300 g gnoccheja
300 g värikkäitä kirsikkatomaatteja
150 g babypinaattia
2 rkl vaaleaa balsamiviinietikkakastiketta
suolaa myllystä
Luumut punaviinissä
4 – 5 kpl kpl luumuja
2 dl punaviiniä
0,5 dl sokeria
1 rkl voita paistamiseen
Valmistusohje
Kinkun kuorrutus
- Leikkaa kinkun päälliverkko pois saksia tai veistä apuna käyttäen. Poista samalla myös päälliosan nahka ja haluamasi määrä silavaa.
- Kuorruta kinkku perinteisellä tavalla sivelemällä kinkun pintaan ohuelti sinappia ja korppujauhoja. Paista kinkun kuorrutetta uunissa 225 asteessa noin 10-15 minuuttia, kunnes kuorrutus on saanut kauniin värin.
Paahdettu vihanneslisuke
- Huuhtele bataatti, ruusukaalit ja myskikurpitsa kevyesti juoksevan veden alla ja kuivaa ne talouspaperilla.
- Poista ruusukaalien kova kanta ja uloimmat lehdet. Halkaise ruusukaalit veitsen avulla puolikkaiksi paloiksi.
- Halkaise myös myskikurpitsa ja poista halkaistun kurpitsan sisäosan siemenet lusikalla kaapimalla. Paloittele myskikurpitsa kookkaiksi kuutioiksi.
- Kuori bataatti veitsen avulla ja paloittele kuutioiksi.
- Nosta ainekset leivinpaperin päälle uunipellille ja ripottele niiden päälle oliiviöljyä.
- Kypsennä aineksia 200 asteisessa uunissa n. 20-30 minuutin ajan, tai kunnes ne ovat pehmenneet.
- Mausta suolalla ja mustapippurilla myllystä.
Raikas gnocchisalaatti
- Keitä gnocchit kattilassa kiehuvassa vedessä valmistajan ohjeiden mukaan.
- Huuhtele pinaatinlehdet ja tomaatit kevyesti juoksevan veden alla ja kuivaa ne talouspaperilla.
- Puolita tomaatit veitsen avulla kulhoon ja ripottele niiden päälle vaaleaa balsamiviinietikaa kevyesti sekoittaen.
- Lisää kypsennetyt gnocchit tomaattien joukkoon ja sekoita.
- Mausta suolalla ja mustapippurilla myllystä.
- Viimeistele tarjoiluannos pinaatinlehdillä.
Luumut punaviinissä
- Huuhtele luumut kevyesti juoksevan veden alla ja kuivaa ne talouspaperilla. Halkaise luumut ja poista niistä sisäosan kivet. Viipaloi luumut veitsen avulla saman suuruisiksi viipaleiksi.
- Kuumenna voi paistinpannulla. Lisää sokeri sekoittaen voin joukkoon ja anna sen sulaa keskilämmöllä.
- Lisää luumuviipaleet pannulle ja kääntele niitä kevyesti muutaman minuutin ajan.
- Lisää punaviini ainesten joukkoon sekoittaen ja hauduta hiljalleen noin 15 minuutin ajan.
- Jäähdytä ennen tarjoilua.