Porsaan kyljys perunapaistoksella
Valmistusaika
1 tuntiHlömäärä
3-4 hlöäTuoteryhmä
PorsaanlihaAinesosat
1 rs Tamminen porsaan kyljys 4 kpl, n. 600 g
1-2 rkl voita tai kuumakestoista ruokaöljyä paistamiseen
suolaa ja mustapippuria myllystä
2 dl lihalientä
Perunapaistos
6 – 8 kpl esikeitettyä perunaa
1 kpl paprikaa
1 kpl punasipulia
150 g sokerihernettä
50 g vesikrassia
1 rkl voita tai kuumakestoista ruokaöljyä paistamiseen
Grillattu varhaiskaalilisuke
1 pieni varhaiskaali
1 rkl voita tai kuumakestoista ruokaöljyä paistamiseen
Valmistusohje
- Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen valmistusta. Huuhtele kyljykset juoksevan veden alla. Näin varmistat, ettei liha sisällä sahauksesta peräisin olevia luunsiruja.
- Paista kyljyksiä voin tai kuumakestoisen ruokaöljyn kera kuumalla paistinpannulla käännellen, kunnes lihan pinta on ruskistunut kauniiksi.
- Siirrä kyljykset uunivuokaan, ripottele pintaan suolaa ja mustapippuria myllystä ja kaada lihaliemi kyljysten päälle.
- Kypsennä 175 asteisessa uunissa n. 20 – 30 minuutin ajan. Huomioi, että lihan paksuus vaikuttaa kypsennysaikaan.
Perunapaistos
- Viipaloi esikeitetyt perunat, paprika ja sipuli lohkoiksi.
- Paista niitä paistinpannulla voin tai kuumakestoisen ruokaöljyn kera n. 3 minuutin ajan.
- Lisää joukkoon sokeriherneet ja jatka paistamista vielä n. 2 minuutin ajan.
- Mausta ripauksella suolaa ja koristele vesikrassilla.
Grillattu varhaiskaalilisuke
- Halkaise varhaiskaali ja leikkaa kaalinpuolikkaat vielä 2 – 4 lohkoon siten, että kantaa on tallella lohkoissa.
- Paista kaalilohkoja paistinpannulla voin tai kuumakestoisen ruokaöljyn kera n. 4 – 6 minuutin ajan.
- Mausta ripauksella suolaa.