Porsaan kyljys perunapaistoksella

Valmistusaika

1 tunti

Hlömäärä

3-4 hlöä

Tuoteryhmä

Porsaanliha

Ainesosat

1 rs Tamminen porsaan kyljys 4 kpl, n. 600 g

1-2 rkl voita tai kuumakestoista ruokaöljyä paistamiseen
suolaa ja mustapippuria myllystä
2 dl lihalientä

 

Perunapaistos

6 – 8 kpl esikeitettyä perunaa
1 kpl paprikaa
1 kpl punasipulia
150 g sokerihernettä
50 g vesikrassia
1 rkl voita tai kuumakestoista ruokaöljyä paistamiseen

 

Grillattu varhaiskaalilisuke

1 pieni varhaiskaali
1 rkl voita tai kuumakestoista ruokaöljyä paistamiseen

Valmistusohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen valmistusta. Huuhtele kyljykset juoksevan veden alla. Näin varmistat, ettei liha sisällä sahauksesta peräisin olevia luunsiruja.
  2. Paista kyljyksiä voin tai kuumakestoisen ruokaöljyn kera kuumalla paistinpannulla käännellen, kunnes lihan pinta on ruskistunut kauniiksi.
  3. Siirrä kyljykset uunivuokaan, ripottele pintaan suolaa ja mustapippuria myllystä ja kaada lihaliemi kyljysten päälle.
  4. Kypsennä 175 asteisessa uunissa n. 20 – 30 minuutin ajan. Huomioi, että lihan paksuus vaikuttaa kypsennysaikaan.

 

Perunapaistos

  1. Viipaloi esikeitetyt perunat, paprika ja sipuli lohkoiksi.
  2. Paista niitä paistinpannulla voin tai kuumakestoisen ruokaöljyn kera n. 3 minuutin ajan.
  3. Lisää joukkoon sokeriherneet ja jatka paistamista vielä n. 2 minuutin ajan.
  4. Mausta ripauksella suolaa ja koristele vesikrassilla.

 

Grillattu varhaiskaalilisuke

  1. Halkaise varhaiskaali ja leikkaa kaalinpuolikkaat vielä 2 – 4 lohkoon siten, että kantaa on tallella lohkoissa.
  2. Paista kaalilohkoja paistinpannulla voin tai kuumakestoisen ruokaöljyn kera n. 4 – 6 minuutin ajan.
  3. Mausta ripauksella suolaa.