Porsaan suolalapa kypsennysohje
Valmistusaika
3-5 tuntiaHlömäärä
3-4 hlöäTuoteryhmä
PorsaanlihaAinesosat
1 pkt Tamminen porsaan suolalapa n. 1,2 kg
ripaus valkopippuria
1 tl paprikajauhetta
1 tl inkivääriä
3–5 dl vettä
pari laakerinlehteä
noin 10 maustepippuria
Valmistusohje
- Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen valmistusta.
- Kuivaa porsaan suolalapaa talouspaperilla kevyesti painellen.
- Sekoita mausteet ja hiero ne lihan pintaan. Huomioi, että suolalapa on valmiiksi suolattu.
- Aseta suolalapa uunivuokaan ja kaada sen päälle vesi. Paista porsaan suolalapaa 150-asteisessa uunissa, kunnes suolalavan sisälämpötila on vähintään 75 astetta. Lisää tarvittaessa vettä suolalavan päälle paiston aikana.
Suosituksemme suolalavan sisälämpötilaksi on 82 astetta. Mikäli suolalapa valmistetaan nyhtöpossuksi, sisälämpötilan tulee olla yli 85 astetta tai kunnes liha on revittävissä.
Huomioithan, että tuotteen koko, kypsennyslämpötila sekä erilaiset valmistusmenetelmät ja laitteet vaikuttavat tuotteen kypsennysaikoihin.