YouTube Facebook Instagram

Porsaan maustettu uunipaisti vihanneslisukkeella

Ainesosat

1 kpl Tamminen porsaan uunipaisti maustettu n.1.2 kg

Vihanneslisuke

2 kpl porkkanaa
1 kpl kesäkurpitsa
2 kpl sipulia
150 g vihreää papua
1 dl soijaa
80 g voita
2 rkl hunajaa
1 puntti korianteria
kourallinen maapähkinöitä

Valmistusohje

Suosittelemme käyttämään lihalämpömittaria, jonka mittausalue on 0–110 astetta uunipaistin kypsennyksen yhteydessä. Lihalämpömittarin toimivuus tarkistetaan asettamalla se kuumaan veteen esimerkiksi vesilasiin. Mittari toimii, jos lämpötila nousee.

  1. Ota porsaan uunipaisti huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta.
  2. Poista porsaan uunipaisti vakuumipakkauksesta ja aseta paisti (paistopussissa tai ilman) uuniritilälle. Laita ritilän alle korkeareunainen paistopelti, johon on lisätty hieman vettä. Pelti kerää tarvittaessa uunipaistista kypsennyksen aikana luontaisesti poistuvia nesteitä ja rasvaa. Paistopussia käytettäessä pussi suojaa uunia kypsennyksen yhteydessä syntyviltä roiskeilta ja kerää paistiliemen.

HUOMIOI. Mikäli et ole käyttänyt paistopussia, lisää paistopellille paiston aikana sen verran vettä, ettei tippuva neste kuivu paistopeltiin kiinni.

  1. Paista porsaan uunipaisti 150-asteisessa uunissa, kunnes paistin sisälämpötila on vähintään 75 astetta. Suosituksemme uunipaistin sisälämpötilaksi on 82 astetta. Porsaan uunipaistin kokonaispaistoaika on noin 1–1,5 h/kg.
  2. Porsaan uunipaistin sisälämpötilan ollessa halutun asteinen, poistetaan paisti uunista ja annetaan sen vetäytyä noin 15 minuutin ajan. Poista uunipaistin päällä oleva verkko, kun paisti on hieman jäähtynyt.
  3. Viipaloi tarjolle

 

Vihanneslisuke

  1. Pese, kuori ja viipaloi porkkanat ohuiksi suikaleiksi. Paloittele kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi. Viipaloi sipulit.
  2. Kuullota sipuliviipaleita voin kera paistinpannulla. Lisää soija ja hunaja joukkoon.
  3. Lisää paloitellut kasvikset ja juurekset pannulle ja kypsennä niitä kevyesti käännellen, kunnes ne ovat pehmenneet.
  4. Lisää sekaan lopuksi hienonnettu korianteri ja viimeistele maapähkinöillä.

OIVA