Porsaan maustettu uunipaisti vihanneslisukkeella

Valmistusaika

2 tuntia

Hlömäärä

3-4 hlöä

Tuoteryhmä

Porsaanliha

Ainesosat

1 kpl Tamminen porsaan uunipaisti maustettu n.1.2 kg

Vihanneslisuke

2 kpl porkkanaa
1 kpl kesäkurpitsa
2 kpl sipulia
150 g vihreitä papuja
1 dl soijaa
80 g voita
2 rkl hunajaa
1 puntti korianteria
1/2 dl maapähkinöitä

Valmistusohje

Suosittelemme käyttämään uunipaistin kypsennyksen yhteydessä lihalämpömittaria, jonka mittausalue on 0–110 astetta. Lihalämpömittarin toimivuus tarkistetaan asettamalla se kuumaan veteen esimerkiksi vesilasiin. Mittari toimii, jos sen lämpötila nousee.

 1. Ota uunipaisti huoneenlämpöön noin tunti ennen sen valmistusta.
 2. Poista uunipaisti myyntipakkauksestaan ja aseta paisti paistopussissa uuniritilälle. Paistopussia käytettäessä, pussi suojaa uunia kypsennyksen yhteydessä mahdollisesti syntyviltä roiskeilta. Mikäli valmistat uunipaistin ilman paistopussia, aseta uuniritilän alle korkeareunainen paistopelti, johon on lisätty hieman vettä. Pelti kerää tarvittaessa uunipaistista kypsennyksen aikana luontaisesti poistuvia nesteitä ja rasvaa.
 3. Paista uunipaistia 150-asteisessa uunissa, kunnes paistin sisälämpötila on vähintään 75 astetta. Suosituksemme uunipaistin sisälämpötilaksi on 82 astetta. Porsaan uunipaistin kokonaispaistoaika on noin 1–1,5 h/kg.
 4. Porsaan uunipaistin sisälämpötilan ollessa halutun asteinen, poistetaan paisti uunista ja annetaan sen vetäytyä noin 15 minuutin ajan. Poista uunipaistin päällä oleva verkko leikkaamalla, saksia tai veistä apuna käyttäen, kun paisti on hieman jäähtynyt.
 5. Viipaloi tarjolle

 

Vihanneslisuke

 1. Pese, kuori ja viipaloi porkkanat ohuiksi suikaleiksi.
 2. Huuhtele kesäkurpitsa juoksevan veden alla ja kuivaa se talouspaperilla kevyesti painellen. Paloittele kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi.
 3. Kuori sipulit poistamalla niiden päällikerros ja paloittele sisäosat viipaleiksi.
 4. Kuullota sipuliviipaleita voin kera paistinpannulla, kunnes ne ovat hieman pehmenneet ja saaneet kullanruskean sävyn. Lisää soija ja hunaja joukkoon sekoittaen.
 5. Lisää paloitellut kasvikset ja juurekset pannulle ja kypsennä niitä kevyesti käännellen, noin 10 minuutin ajan, kunnes ne ovat pehmenneet.
 6. Lisää sekaan lopuksi hienonnettu korianteri ja viimeistele annos maapähkinöillä.