Ryytisinappi-aioli
Valmistusaika
Max 30 minHlömäärä
3-4 hlöäTuoteryhmä
Burger ja Hot DogAinesosat
2 dl rypsiöljyä
1 kananmuna
1 tl valkoviinietikkaa
2 tl ryytisinappia
1 tl valkosipulimurskaa
1 rkl sinapinsiemeniä ja hienonnettua ruohosipulia viimeistelyyn
Valmistusohje
- Riko kananmuna kapeaan ja korkeaan astiaan siten, että keltuainen jää ehjäksi. Lisää rypsiöljy, seesamiöljy, valkoviinietikka ja ryytisinappi joukkoon.
- Paina sauvasekoitin astian pohjalle ja käynnistä. Laske ja nosta sauvasekoitin kertaalleen astiassa noin 15–20 sekuntia kestävän sekoituksen aikana.
- Majoneesi on valmista, kun seos on kiiltävää ja paksua.
- Sekoita majoneesin sekaan valkosipulimurska ja mausta lopuksi maun mukaan suolalla.
- Ripottele majoneesin päälle sinapinsiemeniä ja hinonnettua ruohosipulia
Huomioi, että majoneesiin käytettävien aineksien tulee olla huoneenlämpöisiä.