Ryytisinappi-aioli

Valmistusaika

Max 30 min

Hlömäärä

3-4 hlöä

Tuoteryhmä

Burger ja Hot Dog

Ainesosat

2 dl rypsiöljyä
1 kananmuna
1 tl valkoviinietikkaa
2 tl ryytisinappia
1 tl valkosipulimurskaa
1 rkl sinapinsiemeniä ja hienonnettua ruohosipulia viimeistelyyn

Valmistusohje

  1. Riko kananmuna kapeaan ja korkeaan astiaan siten, että keltuainen jää ehjäksi. Lisää rypsiöljy, seesamiöljy, valkoviinietikka ja ryytisinappi joukkoon.
  2. Paina sauvasekoitin astian pohjalle ja käynnistä. Laske ja nosta sauvasekoitin kertaalleen astiassa noin 15–20 sekuntia kestävän sekoituksen aikana.
  3. Majoneesi on valmista, kun seos on kiiltävää ja paksua.
  4. Sekoita majoneesin sekaan valkosipulimurska ja mausta lopuksi maun mukaan suolalla.
  5. Ripottele majoneesin päälle sinapinsiemeniä ja hinonnettua ruohosipulia
    Huomioi, että majoneesiin käytettävien aineksien tulee olla huoneenlämpöisiä.