Tapaskranssi ilmakuivatuista erikoisleikkeleistä
Valmistusaika
Max 30 minHlömäärä
3-4 hlöäTuoteryhmä
LihavalmisteetAinesosat
1 pkt Tamminen Ilmakuivattu
prosciutto 80 g
1 pkt Tamminen Ilmakuivattu
salami 100 g
5 kpl nektariineja
150 g retiisiä
100 g vihreitä kivettömiä oliiveja
100 g säilöttyjä valkosipulinkynsiä
1 rkl kuumakestoista oliiviöljyä
2 kpl salottisipulia
50 g lehtikaalia
Suolaa myllystä
Pieniä punamangoldin lehtiä koristeluun
Valmistusohje
- Huuhtele nektariinit ja retiisit sekä lehtikaalin ja punamangoldin lehdet juoksevan veden alla ja taputtele ne kuivaksi talouspaperilla.
- Viipaloi nektariinit ja retiisit viipaleiksi.
- Valuta oliivit ja valkosipulinkynnet lävikössä.
- Kuori ja viipaloi salottisipulit. Revi lehtikaalin lehdet lastuiksi.
- Asettele sipuliviipaleet ja lehtikaalilastut uuninpellille leivinpaperin päälle ja pirskottele niiden pintaan oliiviöljyä ja suolaa myllystä.
- Paahda sipuliviipaleita ja lehtikaalilastuja 180 asteisessa uunissa noin 8- 10 minuutin ajan.
- Asettele prosciutto- ja salamiviipaleet esimerkiksi kranssin muotoon pyöreään tarjoiluastiaan.
- Asettele muuta ainekset erikoisleikkeleiden joukkoon tarjoiluastiaan ja viimeistele annos pienillä punamangoldin lehdillä.
Voit tarjoilla tapaskranssin kanssa esimerkiksi maalaisleipäviipaleita tai suolakeksejä.