Tomaattichutney
Valmistusaika
Max 30 minHlömäärä
3-4 hlöäTuoteryhmä
BurgeritAinesosat
4 kpl tomaattia
1 kpl sipulia
1-2 kpl valkosipulin kynsiä
1 pieni chilipaprika
½ dl fariinisokeria
½ dl omenaviinietikkaa
1 rkl ruokaöljyä
suolaa ja mustapippuria maun mukaan
Valmistusohje
- Kalttaa tomaatit tekemällä tomaattiin ristiviilto ja kastamalla ne kiehuvaan veteen noin 30 sekunnin ajaksi.
- Jäähdytä tomaatit kylmässä vedessä ja poista niistä kuoret.
- Kuutioi kaltatut tomaatit pieniksi kuutioiksi. Hienonna kuoritut sipulit ja chilipaprika.
- Laita kaikki ainekset kasariin ja hauduta miedolla lämmöllä välillä sekoittaen, kunnes ainekset ovat pehmenneet ja seos on sakeaa.
- Jäähdytä ennen tarjoilua.