Naudan ulkofileepihvi punaviinikastikkeella

Valmistusaika

1 tunti

Hlömäärä

3-4 hlöä

Tuoteryhmä

Naudanliha

Ainesosat

1 kpl Tamminen luomu naudan ulkofile n. 1,0 kg
TAI 1 kpl Tamminen naudan ulkofile n. 1,0 kg

1-2 rkl kuumakestoista ruokaöljyä tai voita paistamiseen
suolaa ja mustapippuria myllystä

Juureslisuke

8 kpl Maa-artisokkaa
4 kpl Juuripersiljaa
2 kpl Punasipulia
250 g Broccolinia
2 rkl oliiviöljyä

 

Punaviinikastike

3 dl punaviiniä
2 dl lihalientä
3 rkl voita
1 kpl valkosipulinkynsi
Suolaa

Valmistusohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen valmistusta.
  2. Leikkaa ulkofileestä tarvittava määrä noin 1 – 1,5 sentin paksuisia pihvejä.
  3. Paista pihvit voin kera kuumalla paistinpannulla noin kolmen minuutin ajan per puoli.
  4. Mausta suolalla ja mustapippurilla myllystä.
  5. Nosta pihvit löyhästi folion sisään vetäytymään noin viideksi minuutiksi ennen tarjoilua.

 

Juureslisuke

  1. Kuori maa-artisokat ja juuripersiljat. Paloittele juurekset ja punasipuli vuokaan.
  2. Pirskottele oliiviöljyä juuresten päälle ja paahda niitä 180-asteisessa uunissa noin 10 minuutin ajan.
  3. Lisää lopuksi Broccolinit ja paahda vielä 10 minuutin ajan.

Punaviinikastike

  1. Pilko valkosipulinkynsi pieniksi paloiksi ja kuullota voin kanssa kattilassa.
  2. Lisää punaviini sekä lihaliemi kattilaan. Keitä kokoon, kunnes jäljellä on noin puolet nesteistä.
  3. Siivilöi kastike ja mausta suolalla. Halutessasi, voit lisätä vielä ruokalusikallisen voita kastikkeeseen kiiltoa tuomaan.