Naudan ulkofileepihvi punaviinikastikkeella
Valmistusaika
1 tuntiHlömäärä
3-4 hlöäTuoteryhmä
NaudanlihaAinesosat
1 kpl Tamminen luomu naudan ulkofile n. 1,0 kg
TAI 1 kpl Tamminen naudan ulkofile n. 1,0 kg
1-2 rkl kuumakestoista ruokaöljyä tai voita paistamiseen
suolaa ja mustapippuria myllystä
Juureslisuke
8 kpl Maa-artisokkaa
4 kpl Juuripersiljaa
2 kpl Punasipulia
250 g Broccolinia
2 rkl oliiviöljyä
Punaviinikastike
3 dl punaviiniä
2 dl lihalientä
3 rkl voita
1 kpl valkosipulinkynsi
Suolaa
Valmistusohje
- Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen valmistusta.
- Leikkaa ulkofileestä tarvittava määrä noin 1 – 1,5 sentin paksuisia pihvejä.
- Paista pihvit voin kera kuumalla paistinpannulla noin kolmen minuutin ajan per puoli.
- Mausta suolalla ja mustapippurilla myllystä.
- Nosta pihvit löyhästi folion sisään vetäytymään noin viideksi minuutiksi ennen tarjoilua.
Juureslisuke
- Kuori maa-artisokat ja juuripersiljat. Paloittele juurekset ja punasipuli vuokaan.
- Pirskottele oliiviöljyä juuresten päälle ja paahda niitä 180-asteisessa uunissa noin 10 minuutin ajan.
- Lisää lopuksi Broccolinit ja paahda vielä 10 minuutin ajan.
Punaviinikastike
- Pilko valkosipulinkynsi pieniksi paloiksi ja kuullota voin kanssa kattilassa.
- Lisää punaviini sekä lihaliemi kattilaan. Keitä kokoon, kunnes jäljellä on noin puolet nesteistä.
- Siivilöi kastike ja mausta suolalla. Halutessasi, voit lisätä vielä ruokalusikallisen voita kastikkeeseen kiiltoa tuomaan.