Voileipäkranssi ylikypsästä savusaunapalvikinkusta
Valmistusaika
Max 30 minHlömäärä
3-4 hlöäTuoteryhmä
LihavalmisteetAinesosat
1 rs Tamminen luomu ylikypsä savusaunapalviviipale 180 g
TAI 1 rs Tamminen ylikypsä savusaunapalvikinkku 180 g
1/2 tuore reikäleipä
Voita tai muuta mieluista levitettä leivän päälle
250 g kirsikkatomaatteja
200 g kurkkua
150 g retiisejä
150 g kermajuustoa
1 kpl Pehtoorin salaattia
Kotitekoinen sinappi
1 dl sinappijauhetta
1 dl sokeria
1 dl vettä
1 rkl valkoviinietikkaa
½ tl suolaa
1 rkl sinapinsiemeniä
Valmistusohje
- Huuhtele retiisit, kirsikkatomaatit, kurkku ja Pehtoorinsalaatti juoksevan veden alla ja taputtele ne kuiviksi talouspaperilla.
- Paloittele retiisit neljään osaan ja halkaise kirsikkatomaatit.
- Voitele reikäleipä voilla ja asettele se tarjoiluastiaan.
- Asettele Pehtoorin salaattia kauttaaltaan leivän päälle.
- Puolita palvikinkut ja rullaa viipaleet yksitellen kauniiksi kinkkurulliksi annoksen päälle.
- Leikkaa juustosta viipaleita ja murenna ne lastuiksi annokseen.
- Viipaloi kurkusta veitsellä tai juustohöylällä pitkittäissuunnasta siivuja. Kääri kurkkusiivut rullalle annokseen
- Lisää loput ainekset annokseen ja viimeistele tarjoiluannos sinapilla.
Kotitekoinen sinappi
- Sekoita sinappijauhe ja sokeri kulhossa. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kaada se sekoittaen joukkoon.
- Lisää valkoviinietikka, suola ja sinapinsiemenet sekoittaen tasaiseksi massaksi.
Kaada massa kannelliseen purkkiin ja nosta jääkaappiin vetäytymään (suositeltavaa: noin vuorokaudeksi ennen tarjoilua).