Voileipäkranssi ylikypsästä savusaunapalvikinkusta

Valmistusaika

Max 30 min

Hlömäärä

3-4 hlöä

Tuoteryhmä

Lihavalmisteet

Ainesosat

1 rs Tamminen luomu ylikypsä savusaunapalviviipale 180 g
TAI 1 rs Tamminen ylikypsä savusaunapalvikinkku 180 g

1/2 tuore reikäleipä
Voita tai muuta mieluista levitettä leivän päälle
250 g kirsikkatomaatteja
200 g kurkkua
150 g retiisejä
150 g kermajuustoa
1 kpl Pehtoorin salaattia

 

Kotitekoinen sinappi

1 dl sinappijauhetta
1 dl sokeria
1 dl vettä
1 rkl valkoviinietikkaa
½ tl suolaa
1 rkl sinapinsiemeniä

 

Valmistusohje

  1. Huuhtele retiisit, kirsikkatomaatit, kurkku ja Pehtoorinsalaatti juoksevan veden alla ja taputtele ne kuiviksi talouspaperilla.
  2. Paloittele retiisit neljään osaan ja halkaise kirsikkatomaatit.
  3. Voitele reikäleipä voilla ja asettele se tarjoiluastiaan.
  4. Asettele Pehtoorin salaattia kauttaaltaan leivän päälle.
  5. Puolita palvikinkut ja rullaa viipaleet yksitellen kauniiksi kinkkurulliksi annoksen päälle.
  6. Leikkaa juustosta viipaleita ja murenna ne lastuiksi annokseen.
  7. Viipaloi kurkusta veitsellä tai juustohöylällä pitkittäissuunnasta siivuja. Kääri kurkkusiivut rullalle annokseen
  8. Lisää loput ainekset annokseen ja viimeistele tarjoiluannos sinapilla.

 

Kotitekoinen sinappi

  1. Sekoita sinappijauhe ja sokeri kulhossa. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kaada se sekoittaen joukkoon.
  2. Lisää valkoviinietikka, suola ja sinapinsiemenet sekoittaen tasaiseksi massaksi.
    Kaada massa kannelliseen purkkiin ja nosta jääkaappiin vetäytymään (suositeltavaa: noin vuorokaudeksi ennen tarjoilua).