Paneroitu wienerleike perinteisesti perunasalaatin kera

Valmistusaika

Max 30 min

Hlömäärä

1-2 hlöä

Tuoteryhmä

Porsaanliha

Ainesosat

1 – 2 rs Tamminen wienerleike, gluteeniton

2-4 rkl voita tai kuumakestoista ruokaöljyä paistamiseen

 

Perunasalaatti

Mikäli ruokailijoita on neljä, voit tuplata alla olevan reseptin määrät.

4 esikeitettyä perunaa
100 g säilöttyjä herkkusieniä
½ purjosipuli
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl sitruunamehua
suolaa ja valkopippuria myllystä

Valmistusohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen valmistusta.
  2. Paista wienerleikkeitä kohtalaisella lämmöllä paistinpannulla reilussa määrässä kuumakestoista öljyä tai kuumakestoisen öljyn ja voin seoksessa n. 4 – 5 minuuttia per puoli, kunnes pinta on kullanruskea.
  3. Lisää halutessasi sitruunaviipale, anjovis ja kapris leikkeen päälle.
  4. Tarjoile esimerkiksi perunasalaatin tai kauden kasviksista ja vihanneksista valmistetun lisukkeen kera.

Perunasalaatti

  1. Paloittele keittämällä kypsennetyt ja jäähdytetyt perunat paloiksi ja asettele ne kulhoon.
  2. Viipaloi herkkusienet viipaleiksi ja purjosipuli ohuiksi renkaiksi. Lisää paloitellut ainekset kulhoon perunoiden joukkoon
  3. Valmista kastike erillisessä astiassa yhdistämällä oliiviöljy, valkoviinietikka ja sitruunamehu. Sekoita ja kaada kastike lopuksi kulhoon perunasalaatin päälle. Nostele aineksia kevyesti.
  4. Mausta ripauksella suolaa ja valkopippuria.