YouTube Facebook Instagram

Wienerleike perinteisesti perunasalaatin kera

Ainesosat

2 kpl/rs Tamminen gluteenittomia, maissipaneroituja wienerleikkeitä
2-4 rkl voita tai kuumakestoista ruokaöljyä paistamiseen

 

Perunasalaatti

4 esikeitettyä perunaa
100 g säilöttyjä herkkusieniä
½ purjosipuli
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl sitruunamehua
suolaa ja valkopippuria myllystä

Valmistusohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen valmistusta.
  2. Paista wienerleikkeitä kohtalaisella lämmöllä paistinpannulla reilussa määrässä kuumakestoista öljyä tai kuumakestoisen öljyn ja voin seoksessa n. 4 – 5 minuuttia per puoli, kunnes pinta on kullanruskea.
  3. Lisää halutessasi sitruunaviipale, anjovis ja kapris leikkeen päälle.
  4. Tarjoile esimerkiksi perunasalaatin tai kauden kasviksista ja vihanneksista valmistetun lisukkeen kera.

 

Perunasalaatti

  1. Paloittele keittämällä kypsennetyt ja jäähdytetyt perunat paloiksi ja asettele ne kulhoon.
  2. Viipaloi herkkusienet viipaleiksi ja purjosipuli ohuiksi renkaiksi. Lisää paloitellut ainekset kulhoon perunoiden joukkoon
  3. Valmista kastike erillisessä astiassa yhdistämällä oliiviöljy, valkoviinietikka ja sitruunamehu. Sekoita ja kaada kastike lopuksi kulhoon perunasalaatin päälle. Nostele aineksia kevyesti.
  4. Mausta ripauksella suolaa ja valkopippuria.

OIVA