Paneroitu wienerleike perinteisesti perunasalaatin kera
Valmistusaika
Max 30 minHlömäärä
1-2 hlöäTuoteryhmä
PorsaanlihaAinesosat
1 – 2 rs Tamminen wienerleike, gluteeniton
2-4 rkl voita tai kuumakestoista ruokaöljyä paistamiseen
Perunasalaatti
Mikäli ruokailijoita on neljä, voit tuplata alla olevan reseptin määrät.
4 esikeitettyä perunaa
100 g säilöttyjä herkkusieniä
½ purjosipuli
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl sitruunamehua
suolaa ja valkopippuria myllystä
Valmistusohje
- Ota liha huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen valmistusta.
- Paista wienerleikkeitä kohtalaisella lämmöllä paistinpannulla reilussa määrässä kuumakestoista öljyä tai kuumakestoisen öljyn ja voin seoksessa n. 4 – 5 minuuttia per puoli, kunnes pinta on kullanruskea.
- Lisää halutessasi sitruunaviipale, anjovis ja kapris leikkeen päälle.
- Tarjoile esimerkiksi perunasalaatin tai kauden kasviksista ja vihanneksista valmistetun lisukkeen kera.
Perunasalaatti
- Paloittele keittämällä kypsennetyt ja jäähdytetyt perunat paloiksi ja asettele ne kulhoon.
- Viipaloi herkkusienet viipaleiksi ja purjosipuli ohuiksi renkaiksi. Lisää paloitellut ainekset kulhoon perunoiden joukkoon
- Valmista kastike erillisessä astiassa yhdistämällä oliiviöljy, valkoviinietikka ja sitruunamehu. Sekoita ja kaada kastike lopuksi kulhoon perunasalaatin päälle. Nostele aineksia kevyesti.
- Mausta ripauksella suolaa ja valkopippuria.